Авариите на водопровода от язовир „Среченска бара“ до Враца, довели

...
Авариите на водопровода от язовир „Среченска бара“ до Враца, довели
Коментари Харесай

Водоподаването в Мездра се нормализира

Авариите на водопровода от язовир „ Среченска бара “ до Враца, довели до нарушено водоподаване на територията на гр. Мездра към този момент са отстранени. Това заяви инж. Кирил Кочев, гл. инженер на „ ВиК “ ООД-Враца по отношение на множеството отправени въпроси от поданици на гр. Мездра.
Той разясни, че в продължение на седмица са зародили три следващи повреди по магистралния етернитов тръбопровод от Монтана за Враца в региона на Вършец.
„ При пораждане на една повреда буферните равнища на размерите съумяват да овладеят ситуацията и хората не усещат неналичието на вода. В съответния случай обаче, повредите на водопровода бяха три и това бе повода за неравномерното водоподаване в някои елементи на гр.Мездра. “, разясни инж. Кочев.
Главният инженер на „ ВиК “ ООД-Враца добави, че през интервала на премахване на повредите водоподаването в гр. Мездра е било неравномерно, само че не е прекратявано. През последната седмица до премахване и на третата повреда, водоподаването към града е намаляло на половина и от нормалните 40 л/сек. е било 15-20 л/сек. Към момента обстановката е овладяна и водоподаването в Мездра е нормализирано.
„ Причината за възникването на повредите е остарелият и мощно амортизиран етернитов тръбопровод, който от 20 години чака да бъде реконструиран. “, безапелационен бе инж. Кочев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР