Авансов данък в размер на 90 милиона лева вече е

...
Авансов данък в размер на 90 милиона лева вече е
Коментари Харесай

Лукойл превел авансово 90 милиона лева в хазната

Авансов налог в размер на 90 милиона лв. към този момент е превел " Лукойл " в държавния бюджет, заяви пред публицисти вицепремиерът Христо Алексиев. Сумата съставлява постоянният 10%-тен налог облага плюс 73 милиона лв. в допълнение облагане на свръхпечалбата според европейския правилник.

" Оттук нататък " Лукойл " ще заплаща налозите си в България ", сподели Алексиев. И посочи, че преди седмица компанията публично е взела решение на Надзорния си съвет да реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България. 

Вицепремиерът по икономическите въпроси разяснява и спада на цените на горивата на бензиностанциите. " Трябва да създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Т.е. би трябвало да се работи и в двете направления – страната да получава както налозите си тук от " Лукойл ", по този начин и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша предпочитана политика. “

Към момента бензин А-95 е от порядъка на 2,70 лева на литър, т.е. от лятото цената е паднала с към 60-70 стотинки.

На въпрос на БНР, в случай че Народното събрание одобри решение страната да може да поема надзор върху петролните  рафинерии, Христо Алексиев отговори:

„ Това не е толкоз елементарен въпрос. За да поеме страната това ръководство, са нужни доста съществени запаси, тъй като не е единствено преправянето на недопечен петрол в самата рафинерия. Това е логистика, обвързвана със доставяне, дистрибуция. Вие видяхте страната какво направи с държавната компания във връзка с горивата – две години нямаше никакви резултати и тя беше закрита от служебното държавно управление. Така че не е въпросът в оперативния надзор, въпросът е дали страната има ресурса да реализира подобен надзор “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР