Аутсорсинг секторът у нас формира 2.4% от работния пазар в

...
Аутсорсинг секторът у нас формира 2.4% от работния пазар в
Коментари Харесай

Индустрията на изнесените услуги е сред най-добрите работодатели в България

Аутсорсинг секторът у нас образува 2.4% от работния пазар в България. В него са заети повече от 67 300 души, като към 2021 година броят им се чака да надвиши 79 хиляди души. Това демонстрират данните от последния годишен отчет за развиването на промишлеността на Българската аутсорсинг асоциация.

Едновременно с това секторът на изнесените услуги генерира 7.9% от всички разноски за заплати в стопанската система ни, което демонстрира, че заплащането в бранша е в пъти по-голямо от междинното за страната.

Данните от неотдавна извършено изследване от интернационалната консултантска компания Mercer измежду членовете на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) за техните HR политиките демонстрира, че 96% от фирмите дават и годишен бонус на чиновниците си, който приблизително е в размер на една брутната работна заплата. Темпът на напредък на работната заплата в бранша на годишна база е 6% и е съпоставим с останалите браншове на стопанската система. Заради следената наклонност през последните години за изнасянe на активността на фирмите отвън София, главно в огромни градове с университети, растежът на заплатите отвън столицата е с 10-11% през последната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР