Аутопсиите на пациенти с коронавирус показват, че кръвни съсиреци от

...
Аутопсиите на пациенти с коронавирус показват, че кръвни съсиреци от
Коментари Харесай

Патолог: Аутопсиите на случаи с COVID-19 откриват кръвни съсиреци в почти всеки орган

Аутопсиите на пациенти с ковид демонстрират, че кръвни съсиреци от заболяването участват освен в белите дробове, само че и в " съвсем всеки орган ", съобщи патолог от Нюйоркския университет пред CNN.

Ейми Рапкевич (Amy Rapkiewicz), началник на катедрата по патология в Медицински център Лангон към Нюйоркския университет, дефинира новите констатации, които екипът й разгласява в списание Lancet EClinicalMedicine предишния месец, като " трагични ".

Когато вирусът бе открит за първи път, лекарите смятаха, че COVID-19 е респираторна болест като пневмонията, само че към този момент научиха, че вирусът може да аргументи кръвни съсиреци. Това може да докара до по-сериозни проблеми като инсулти, бъбречна непълнота, сърдечни възпаления и затруднения на имунната система.

Лекарите оповестиха по-рано, че в огромни кръвоносни съдове, както и в белите дробове, сърцето, мозъка и кожата може да се появят прекалено доста кръвни съсиреци.

Новото изследване допуска, че кръвните съсиреци могат да обиден и по-малки кръвоносни съдове.

" И това е трагично, тъй като въпреки че можеше да го чакаме в белите дробове, го открихме в съвсем всеки орган, който разгледахме при проучването по време на аутопсиите ", споделя Ейми Рапкевич.

Трябва да се означи, че при аутопсиите бяха открити костно-мозъчни кафези, наречени мегакариоцити. Тези кафези " нормално не се популяризират отвън костите и белите дробове ", разяснява Рапкевич.

" Намерихме ги в сърцето и бъбреците, черния дроб и други органи ", съобщи тя пред CNN. „ По-специално в сърцето мегакариоцитите създават нещо, наречено тромбоцити, които са участници в съсирването на кръвта. "

Изследователите възнамеряват да дефинират връзката сред огромните костно-мозъчни кафези и съсирването в дребни кръвоносни съдове при ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР