automedia.investor.bgЗапотяването на прозорците не е само неприятно явление за шофьорите.

...
automedia.investor.bgЗапотяването на прозорците не е само неприятно явление за шофьорите.
Коментари Харесай

Как да се избавим от запотяването на прозорците

automedia.investor.bg

Запотяването на прозорците не е единствено неприятно събитие за водачите. Кондензирането на предния прозорец прави шофирането по-малко удобно, даже може да стане причина за случай на пътя. В битката против запотяването има разнообразни способи, надалеч обаче не всички от тях са еднообразно ефикасни. Най-често, с цел да реализира оптимален резултат, би трябвало да се приложат няколко ограничения, като тези 5 в галерията.

Настройка на климатичната система
Ако по прозорците стартира да се появява конденз и също така, те се изпотяват отвътре, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да ревизирате настройките на климатичната система. Не би трябвало да забравяте и за продухването на прозорците, като насочите дефлекторите на вентилаторите в вярната посока. Ако климатичната система не се оправи бързо със запотяването, ще би трябвало да ревизирате салонния филтър. Често се случва цялата система да работи неприятно единствено тъй като той към този момент е станал замърсен или е погълнал доста влага.

Проверка на вентилацията
Практиката демонстрира, че доста постоянно проблемите с конденза се появяват заради нередовност, прекалено замърсяване или щета на вентилационната система. Например, вентилацията може да се повреди по време на ремонт на каросерията. Освен това тя може да бъде блокирана от нещо, да вземем за пример, от някои движимости в салона а или в багажника. Като част от инспекцията си коства също да се оцени положението на отворите за източване в климатичната система. Няма да е ненужно да се ревизира системата за изстудяване на мотора - неговата нередовност постоянно става причина за образуването на конденз по прозорците без забележима причина.

Народни средства или артикули от магазина
Разбира се, в битката против запотяването на прозорците може да се употребяват разнообразни " национални " средства или артикули от магазина. Изборът и на двете е доста богат. В магазините преди всичко би трябвало да обърнете внимание на специфични кърпички, както и на спрейове и аерозоли, които се нанасят върху прозорците, с цел да се предпазят от замъгляване. Тези препарати работят доста просто - върху стъклото се появява филм, който не разрешава на водата да се задържа. Такъв протектор може да си извършите и вкъщи - би трябвало единствено да смесите 1 част глицерин и 10 елементи алкохол. Полученият " сироп " се нанася върху стъклото.

Премахване на непотребната влага
Не би трябвало да се не помни, че влагата в салона също провокира конденз по прозорците. На първо място, това се отнася за есенно-зимния интервал, когато по стелките остава вода или сняг, който последователно стартира да се топи. Ако не желаете да имате проблеми с конденза, би трябвало неотложно да се отървете от тази спомагателна влага. Има един доста ефикасен " национален " способ, който ще ви помогне в това. Необходим ви е единствено пълнител за котешка тоалетна, който изсипвате в плосък съд и го оставяте в салона на колата през нощта. На сутринта влагата ще се е абсорбирала.

Поставяне на специфичен филм
Един от най-кардиналните способи за справяне с конденза по прозорците е потреблението на специфичен филм, който покрива цялото стъкло. Това е тъкмо същият филм, който се употребява за отбрана на мотоциклетните каски от влага и конденз. Прилага се по същия метод като тонирането. Най-добре е обаче тази операция да бъде осъществена от експерти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР