automedia.investor.bgУченичка от Таджикистан изчислява наум скоростта на движещи се автомобилиНеобичаен

...
automedia.investor.bgУченичка от Таджикистан изчислява наум скоростта на движещи се автомобилиНеобичаен
Коментари Харесай

Момиче-радар шашва с точността си

automedia.investor.bg

Ученичка от Таджикистан пресмята мислено скоростта на движещи се коли

Необичаен гений има ученичка от Душанбе: тя се е научила да дефинира скоростта на движещите се коли без никакви принадлежности. Момичето-радар към този момент се прочува надалеч оттатък границите на Таджикистан.

Манижа Тошболтаева гледа колата единствено няколко секунди, след което споделя скоростта, с която тя се движи, без да помощта на измервателни уреди. По думите на ученичката всичко е доста просто - тя употребява избрани формули и ментална математика.

Преди време момичето не обичала да взема решение задания, до момента в който не взела участие с още 31 свои връстници в първата си Олимпиада, след което се записала в курс по ментална математика. Манижа се изненадала, че децата с огромна лекост събират и изваждат цифри мислено. Оттогава минали две години.

Сега ученичката взе участие на конференция в Кипър, а по-късно й предстоят Олимпиади в Малайзия и Русия. Освен, че е добра по математика, момичето-радар има музикален гений, като обича да пее и по едно и също време с това да пресмята.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР