automedia.investor.bgТехнологията използва метода на коксуванетоРуски учени създадоха технология, която позволява

...
automedia.investor.bgТехнологията използва метода на коксуванетоРуски учени създадоха технология, която позволява
Коментари Харесай

Руски учени извлякоха бензин от боклук

automedia.investor.bg

Технологията употребява метода на коксуването

Руски учени сътвориха технология, която разрешава превръщането на всички органични твърди боклуци в бензин. По плана работеха експерти от Тюменския промишлен университет и Уралския федерален университет, оповестяват локалните медии.

Горивото се извлича от останки от храна, пластмаса, гума и други боклуци дружно с останки от нефт по метода на коксуването (нагряване без достъп на кислород). На изхода на инсталацията се получават течни артикули, чиято точка на шупване е същата като тази на фракциите при директната филтрация на петрол - бензин, дизел, мазут. От тези артикули в последна сметка може да се получи бензин, дизел и по този начин нататък.

Тази технология разрешава органичните боклуци да бъдат включени в процеса на произвеждане на гориво и да се пестят петрол в петролните рафинерии. Разходи за спомагателната сила не са нужни: тя се създава посредством изгарянето на газ, формиран при коксуването на отпадъците. Освен това не се отделят никакви излъчвания в околната среда.

Мобилната апаратура за преправка на отпадъците в гориво наподобява на дребен рейс с температура под 1500 градуса. Процесът към този момент сполучливо и пробван в една от рафинериите в Тюменска област. Учените означават, че бъдеще методът може да се употребява за обработка освен на битови, само че и на промишлени органични боклуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР