automedia.investor.bgСлучвало ли ви се е да ви издраскат колата? Нова

...
automedia.investor.bgСлучвало ли ви се е да ви издраскат колата? Нова
Коментари Харесай

Автомобилът ще съобщава, ако е пострадал от вандали

automedia.investor.bg

Случвало ли ви се е да ви издраскат колата? Нова технология от Continental може да успее да записва произшествия с вандализъм с помощта на ултра-чувствителни датчици, които засичат звуци и трептения.

Идеята е следната: 8 до 12 контактни датчици са разпределени по каросерията на автомобила като те засичат трептения и акустични събития като дъждовни капки, попадащи върху каросерията, докосвания от други предмети при ниска скорост (велосипеди) и може би най-интересното – вандалски прояви като издраскване на боята с ключ.

Ако датчиците засекат подобен случай, те могат да запишат точното време на случилото се и вероятно да задействат системи от камери като режим Sentry на Tesla, с цел да запишат случая.

 Continental

Друга допустима приложимост е засичането на предмети при паркиране с ниска скорост, защото тези датчици са по-напреднали от отдалечените датчици, инсталирани в доста от колите през днешния ден. Възможно е да разрешат и отключване на автомобила с допиране от пръст, ранно засичане на приближаващи се спешни коли посредством разбиране на сигнала от сирените им и даже опция за рент-а-кар компаниите да афишират автомобила за „ чист “ от вреди, когато бъде върнат.

Continental още не е споделил дали вграждането на датчиците ще бъде действително, само че споделя, че клиентите, т.е. автомобилните производители, към този момент са показали интерес към системата.

Снимки: Continental

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|П
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР