automedia.investor.bgСерийното производство на Zetta стартира догодинаВ началото на 2020 г.

...
automedia.investor.bgСерийното производство на Zetta стартира догодинаВ началото на 2020 г.
Коментари Харесай

Lada готви електромобил за 6400 евро

automedia.investor.bg

Серийното произвеждане на Zetta започва следващата година

В началото на 2020 година в Русия ще започва производството на суперевтин електомобил. Той се споделя Zetta и се създава в Толиати, където се намират заводът и техническият център на АвтоВАЗ. Серийната версия на модела ще се предлага на цена от 450 000 рубли (около 6400 евро), разкри министърът на индустрията и търговията на Русия - Денис Мантуров.

Досега никой по света не е съумял да сътвори естествен сериен електрически автомобил на такава цена, тъй че думите на Мантуров звучат много нереалистично. Той обаче беше безапелационен, че сега върви процедура по сертификация на Zetta (Zero Emission Terra Transport Asset - транспортно средство с нулеви нездравословни излъчвания, като думата Terra от латински се превежда като Земя).

" Колегите ми рапортуваха, че създаването на електрическия автомобил е на заключителен стадий. Те плануват произвеждане на 2000 бройки през 2020 година, след което предприятието ще създава до 15 000 коли от модела на година ", сподели още министърът. 



Преди няколко години АвтоВАЗ се опитва с електромобил, като показа Lada Ellada, в чиято основа беше моделът " Калина ". Той обаче беше повече от 2 пъти по-скъп - 960 000 рубли (13 600 евро), като не провокира никакъв интерес измежду купувачите.

За бъдещата Zetta се знае още, че ще тежи малко над 700 кг., ще употребява платформа на модела на Lada и ще разполага с повсеместен електрически мотор. В взаимозависимост от равнището на съоръжение електрическият автомобил ще се предлага с друг потенциал на акумулаторите, а задвижванео ще е или предно, или към четирите колела. Пробегът ще варира от 200 до 500 км.

Снимка: Motor

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР