automedia.investor.bgС помощта на уеб камера и проектор върху А-колоната се

...
automedia.investor.bgС помощта на уеб камера и проектор върху А-колоната се
Коментари Харесай

Ученичка измисли начин да премахне слепите зони в колите

automedia.investor.bg

С помощта на уеб камера и проектор върху А-колоната се изобразява видео в действително време

Безопасността на актуалните коли може да доближи ново равнище, с помощта на една американска тийнейджърка. Тя е на 14 години, споделя се Алайна Гаслер и е на път да направи софтуерен пробив с плана си, с който като взе участие в съревнование по математика, приложни науки и инженерство.

Проектът на Алайна е за унищожаване на " слепите зони " в колите, оповестяват локалните медии. Журито разгласи работата й на надпреварата за най-хубаво и ученичката завоюва първа премия - чек за 25 000 $. Решението се оказа елегантно и просто, както и безусловно гениално.

С 3D принтер Алайна сътвори първообраз на система, включваща уеб камера и проектор, с чиято помощ се излъчват фрагменти от улицата върху А-колоната на автомобила. Резултатът е, че колоната става един тип " транспарантна ". Уеб камерата е инсталирана в основата на А-колоната, а с помощта на проектора видеото от нея в действително време се изобразява върху вътрешната страна на колоната. Самият проектор пък е конфигуриран над седалката на лидера.



Най-трудната част от тази работа, съгласно ученичката, е била да се направи обектив, който да може да концентрира изображението върху обект, ситуиран на толкоз малко разстояние. За да стане картината по-ясна, А-колоната " е " облицована " със специфична тъкан, която отразява светлината единствено към източника й: лидера и проектора над него. Благодарение на това лидерът вижда ясна картина, а пасажерите - единствено тъканта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: