automedia.investor.bgПътна полиция планира да закупи още 80 мобилни камери за

...
automedia.investor.bgПътна полиция планира да закупи още 80 мобилни камери за
Коментари Харесай

КАТ купува още 80 камери за превишена скорост

automedia.investor.bg

Пътна полиция възнамерява да закупи още 80 мобилни камери за превишена скорост, като договорката би трябвало да стане посредством социална поръчка. Това стана ясно от семинара на Пътна полиция в Пловдив. Повечето от новите камери ще са портативни, т.е на триноги, което значи, че ще могат да бъдат скрити от водачите.

Заедно с тях се възнамерява и инсталирането на стационарни камери, които засичат междинна скорост на избран сектор от пътя. Вече стана ясно, че такива има на един от тунелите на автомагистрала Люлин, както и на пътя Пловдив - Карлово. Предстои напълно скоро да бъде поставе най-малко още две, като те ще бъдат тук-там с доста произшествия – като сектора Русе – Бяла и край ловешкото село Микре.

Все още обаче публичната поръчка за новите камери не е публично оповестена, а не са известни и параметрите на устройствата. Предстои да бъдат публично сертифицирани и камерите, които засичат междинна скорост, като се чака това да стане още преди края на лятото.

Снимка: razgradnews.net

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР