automedia.investor.bgОтказ от притежаването на личен автомобил и сериозно намаляване на

...
automedia.investor.bgОтказ от притежаването на личен автомобил и сериозно намаляване на
Коментари Харесай

Отказът от личните коли ще спаси природата

automedia.investor.bg

Отказ от притежаването на персонален автомобил и съществено понижаване на потреблението на коли въобще – това са ограниченията, които би трябвало да предприеме Англия, с цел да може страната да стане „ въглеродно неутрална ” до 2050 година. Този стряскащ резултат сподели последното проучване на околната среда и решенията за запазване на природата, поръчано от английския парламент.

Някои самостоятелни анализатори предвидиха, че сходни рекомендации към държавните управления ще бъдат отправени и след такива изследвания, поръчани в съвсем всички западноевропейски страни.

„ Правителството не би трябвало да се стреми да реализира понижаване на нездравословните излъчвания посредством просто заместване на съществуващите транспортни средства с такива, които отделят по-малко нездравословни излъчвания ”, се споделя в отчета на комисията за просвета и технологии на английския парламент.

В него е маркирано, че производството на возила, „ употребяващи различни горива ”, в това число и електрическите автомобили, също води до отделянето на „ съществени количества излъчвания ”.

„ В дълготраен проект необятно публикуваното владение на персонални коли не се вписва в ограниченията за съществено понижаване на излъчванията въглероден диоксид ”, гласи различен извод от отчета.

Най-спешните ограничения, които би трябвало да се вземат включват съществени поощрения на возилата, отделящи нулеви нездравословни излъчвания, както и най-вероятно увеличение на акцизите върху стандартните горива. Също по този начин се чака и нова вълна на създаване на зарядни станции, макар че на Острова броя им към този момент надвиши този на обичайните бензиностанции.

И най-после, възбраната на продажба на нови бензинови и дизелови коли, която би трябвало да влезе в действие във Англия през 2040 година и през 2032 за Шотландия, може да се окаже прекомерно закъсняла, считат създателите на проучването. Прогнозите са, че до 2030 година 60% от продажбите на нови коли на Острова ще са на возила, отделящи ултра ниски нездравословни излъчвания, като до 2035 този % към този момент би трябвало да е 100.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР