automedia.investor.bgНяколко съвета от експерти как да избегнете покупката на подобен

...
automedia.investor.bgНяколко съвета от експерти как да избегнете покупката на подобен
Коментари Харесай

След дъждовното лято пазарът се напълни с удавени коли

automedia.investor.bg

Няколко съвета от специалисти по какъв начин да избегнете покупката на сходен автомобил

Водата предизвиква съществени вреди на колите - както забележими, по този начин и невидими. Затова и специалистите предизвестяват, че пазара на колите на остаряло след проливните дъждове и наводнения от това лято ще се появят доста транспортни средства, които безусловно са били " удавени ". А английското издание Autoexpress.co.uk непосредствено дава някои препоръки, по какъв начин да бъде избегнато придобиването на подобен автомобил.

Мнозина изцяло неверно считат, че наводненият автомобил се нуждае от време за изсъхване, откакто става същият, какъвто е бил преди този момент. Напротив, водата вреди на всички съществени елементи и системи - мотор, спирачна система, електрическа система, електронни съставни елементи, запалител, изпускателна система (в това число и катализатор) и други Крайният резултат е доста противен и по тази причина притежателите на такива коли бързо се пробват да ги продадат и да е отърват от тях.

Затова при покупката на автомобил на остаряло клиентът би трябвало да бъде изключително деликатен и да обърне внимание на редица признаци, които могат да му подскажат, че колата през тях е била наводнена.

1. Ако колата е била " удавена ", то сигурно електрическата система е потърпевша. Задължително проверете светлините, мигачите, електрическите стъкла и всички сходни системи, с цел да се убедите, че те работят.

2. Търсете влага - някои места в автомобила изсъхват доста мъчно. Освен това в салона има присъщата за влага миризма, която също може да ви подскаже доста.

3. Проверете за наслойка - в случай че тя е прекомерно доста за възрастта на автомобила, то по-добре се откажете от покупката. Във форумите в интернет можете елементарно да разберете, за какъв брой време ръждясва избран модел.

4. Погледнете деликатно под капака и се убедете, че там също няма наслойка. Обърнете изключително внимание на стартера, защото той страда най-вече при наводнение.

5. Включете климатика на загряване и в случай че в системата за вентилация има вода, то тя щ се появи във тип на конденз и ще се натрупа по стъклата в автомобила.

6. По опция се пробвайте да изучите историята на автомобила, защото някои продавачи на " удавени " коли са получили обезщетение от застрахователя за повредите от водата и това е отразено в базата данни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР