automedia.investor.bgНякои водачи не успяват да се справят с ускорението и

...
automedia.investor.bgНякои водачи не успяват да се справят с ускорението и
Коментари Харесай

Застраховател: Луксозните електромобили са по-рискови

automedia.investor.bg

Някои водачи не съумяват да се оправят с ускорението и катастрофират

Луксозните електрически автомобили и SUV моделите на ток са с 40% по-голям късмет да причинят злополука в съпоставяне със същите модели с стандартно задвижване, защото водачите към момента се приспособяват към бързото ускоряване на електрическите возила. Това демонстрират резултатите от проучване на френската застрахователна компания Axa, представени от организация Reuters.

Резултатите обаче не са представителни и са основани на данните на компанията за произшествия, като от Axa означават, че при компактните и субкомпактните електрически автомобили този риск не е налице.

Информацията беше оповестена при провеждането на годишните краштестове на Axa, които тази година се организираха на изоставено летище и в тях участваха главно електрически автомобили.

Бетина Санд от Axa изясни, че при потреблението на формулата „ 1000 коли за 7 години ” рискът от употреба на електрически автомобили и коли с стандартни мотори се изравнява, като същото важи и за броя и честотата на случаите с тях.

„ При дребните и субкомпактни коли случаите на електрическите автомобили са по-малко – изясни Санд. – Но огромната разлика идва при първокласните и огромните SUV модели на ток, там случаите са с 40% повече. Анализирахме аргументите за това и се оказа, че в основата стои страхотното ускоряване на електрическите автомобили. ”

Електромобилите форсират по-бързо и също така без смяна в тази динамичност при увеличение на оборотите и някои водачи просто не могат да се оправят с това.

„ Максималното ускоряване е налично незабавно, до момента в който при моторите с вътрешно горене има един миг на закъснение преди колата да се форсира, а това е сериозна задача за водачите ”, удостовери Санд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР