automedia.investor.bgНякои предмети могат да бъдат много опасни за автомобилаС приближаване

...
automedia.investor.bgНякои предмети могат да бъдат много опасни за автомобилаС приближаване
Коментари Харесай

Идва лято – махнете тези неща от колата си!

automedia.investor.bg

Някои предмети могат да бъдат доста рискови за автомобила

С доближаване на лятото времето на открито става все по-топло. Това, несъмнено, радва притежателите на коли, само че би трябвало да напомним нещо – машините, сходно на хората, също се нагряват. А някои предмети, оставени в салона, когато на открито температурите са високи могат да се трансфорат в призрачен сън.

Бутилка с вода

 Идва лято – махнете тези неща от колата си!

Задължителен признак за салона на множеството коли през лятото, който може да донесе огромни проблеми. Оставената под слънчевите лъчи бутилка от стъкло от време на време се трансформира в лупа, а всички помним опита от детството, когато благодарение на увеличително стъкло се възпламеняват разнообразни предмети. Затова салона не трябва да се оставят и очила, които също могат да се трансфорат в лупа. Освен това рамките им (особено в случай че са от пластмаса) могат да се разтекат и да се наложи да ги изхвърлите. 

Бонбони

Ако зарежете в колата пакетче с разноцветни бонбони-дражета (или желе), помнете, че те елементарно се разтаяпят при високи температури. А те няма по какъв начин да се избегнат, в случай че автомобилът е оставен на слънце. Затова е незатворено пакетче с такива сладости може да остави съществени следи по салона, още повече, че в бонбони постоянно се поставят такива химични детайли, с които по-късно не могат да се оправи даже професионален чистач.

Козметика и храна

 Идва лято – махнете тези неща от колата си!

Впрочем и козметиката не е измежду най-хубавите другари на жегата, като тя оставя съществени и забележими следи в салона. Това се отнася също и за хранителни артикули – изключително от мляко. Инцидент в Съединени американски щати сподели, че при високи температури в салона бутилка с прясно мляко напряко се взривява, след което салона на автомобила просто няма по какъв начин да бъде измит.

Лекарства

Ако носите медикаменти в автомобила си, би трябвало да знаете, че при нагряване огромна част от тях просто губят свойствата си. Неслучайно се предлага тези препарати да се съхраняват на стайна температура, което е немислимо при коли, оставен на слънце. А изветрелите таблетки няма да ви оказват помощ, в случай че се наложи да ги ползвате.

Таблети и смарт телефони

 Идва лято – махнете тези неща от колата си!

Някои устройства от този вид даже могат да се трансфорат в бомба със закъснител, защото не всяка литиево-йонна батерия (именно такива се употребяват в актуалните уреди) понася високите температури. Видеорегистраторите също могат да бъдат рискови, по тази причина се предлага те да бъдат сваляни, в случай че колата е на слънце.

Деца и животни

В случая няма потребност от пояснение, защото сходно нещо е изцяло безконтролно. Децата и животните са изцяло беззащитни при сходни условия, и когато им стане топло или задушно, последствията може да бъдат съдбовни.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР