automedia.investor.bgМоделът PAL-V Liberty се предлага за 500 000 евро, по-евтината

...
automedia.investor.bgМоделът PAL-V Liberty се предлага за 500 000 евро, по-евтината
Коментари Харесай

В Испания пуснаха за продажба летяща кола

automedia.investor.bg

Моделът PAL-V Liberty се предлага за 500 000 евро, по-евтината трансформация ще коства 299 000

В Испания към този момент се продават първите летящи коли на компанията PAL-V, които през март 2018 година бяха показани на автомобилното ревю в Женева.

Моделът PAL-V Liberty, който е примес от автомобил и жироплан (автожир), бе изложен в автосалона Marbella Supergarage в град Марбея, прочут с продажбата на извънредни коли. Сред фамозните покупко-продажби на салона са продажбата на Ferrari LaFerrari на стойност 3,7 милиона евро и Bugatti Veyron за окоро 2 милиона.

Сега там за предварителна поръчка е разполагаем и летящата кола от серията Pionner Edition. Той ще може да бъде доставен от производителя при започване на 2019 година. Първата серия включва единствено 90 автомобила на стойност 500 000 евро всеки. По-късно PAL-V възнамерява да пусне по-достъпната версия - Sport Edition, на цена от единствено 299 хиляди евро, оповестява в. La Vanguardia.

 В Испания пуснаха за продажба летяща кола

Летящият автомобил побира двама души. Той е оборудван с три мотора: един за придвижване на земята и два за полетите. Във въздуха колата може да работи в режим на автопилот. До момента на офицалните продажби автомобилът ще получи всички нужни европейски документи за употреба за сухопътно и за въздухоплавателно средство.

Превръщането от сухопъти в летящо транспортно средство лишава към 10 минути. За да полети, машината се нуждае единствено от площадка, тъй като излетява отвесно. Въпреки това, с цел да ръководи това транспортно средство, лидерът би трябвало да има освен шофьорска брошура, само че и удостоверение за водач на хеликоптер.

 В Испания пуснаха за продажба летяща кола

Максималната височина на полета PAL-V Liberty е 3500 м, скоростта във въздуха е 180 км/ч, а на земята - 100 км/ч. Обемът на резервоара е 100 л. Те са задоволителни за до 1300 км пробег на земята и изминаването на 500 км във въздуха.

Снимки: PAL-V
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР