automedia.investor.bgКорпорацията Goodyear представи концептуалната гума reCharge, която напълно сама възстановява

...
automedia.investor.bgКорпорацията Goodyear представи концептуалната гума reCharge, която напълно сама възстановява
Коментари Харесай

„Вечната“ гума ще е на пазара до 10 години

automedia.investor.bg

Корпорацията Goodyear показа концептуалната гума reCharge, която изцяло сама възвръща протектора си от всевъзможни механични уреди. Подобна гума не се бори от нарязване и пронизване, по тази причина тези, които я употребяват, няма да се тормозят от налягането в нея и надлежно да я сменят с нова.

Всъщност, reCharge е първата безкамерна гума в света, която е създадена от модерно и екологично чисти материали, измежду които са каучук от глухарчета и синтетична паяжина. В нея има тънки тръбички, през които в най-горния пласт прониква примес. Тя се втвърдява и отстранява всички увреждания. Самата примес се съхранява в дребни кутийки в главината на колелото. Те могат да се сменят и по този начин материалът в тях се употребява непрестанно.

От Goodyеar настояват, че технологията разрешава потреблението и на разнообразни „ възстановяващи “ разтвори, като това дава опция на водача да приспособява гумата към разнообразни повърхности на пътя и надлежно да я употребява в разнообразни сезони.

Все още обаче е прекомерно рано да се приказва за серийно произвеждане на сходни гуми. Тяхната доработка ще отнеме още 10 години, тъй че те ще могат да се появят на пазара при започване на идващото десетилетие.

 Goodyear reCharge
Снимки: Goodyear

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР