automedia.investor.bgДокато в България се обсъждат какви ли не мерки за

...
automedia.investor.bgДокато в България се обсъждат какви ли не мерки за
Коментари Харесай

Как Европа се бори с нарушителите на пътя

automedia.investor.bg

Докато в България се разискват какви ли не ограничения за повишение на контрола върху придвижването по пътищата, само че нещата не се трансформират в позитивна посока, то в множеството европейски страни се случва тъкмо противоположното. А главният способ за това е стягане на контрола върху водачите и надлежно нарастване на санкциите, което се оказва един от най-ефективните способи за битка с нарушителите.

Германия

Министърът на превоза на Германия - Андреас Шоейр, предложи при започване на август редица начинания за нарастване на контрола върху придвижването и за промени на сегашните правилници. Основната концепция е въвеждането на нови санкции, които ще понижат броя на нарушителите. Например, водачите, които блокират спешните ленти и пречат на избавителните екипи, ще заплащат санкция от 230 евро и ще остават без бумаги за месец. 

Инициативата на министъра планува и нарастване на санкциите за погрешно паркиране от 15 на 100 евро. Навлизането в лентата за велосипедисти също ще се санкционира сурово. Предстои обаче тези оферти да бъдат утвърдени от Бундестага, като това може да стане още през идващия месец и по този начин измененията ще влязат в действие още преди края на годината.

Франция

С нарастване на санкциите се сблъскват и водачите във Франция. Наскоро бяха признати промени, засягащи придвижването по автомагистралите, като главната от тях визира тези, които забавят придвижването в последна лява лента. Те ще бъдат глобявани до 150 евро. Минималната скорост за придвижване в лявата и междинната ленти на аутобаните в страната е 80 км/ч и кой се движи с по-малко, ще заплаща санкции. При издължаване на място глобата е 22 евро, а в границите на седмица - 35 евро. При просрочване сумата скача до 150 евро. Изключение ще се прави единствено за коли, които са претърпели повреда, само че в такъм случая би трябвало да бъде известена полицията.

Англия

Във Англия управляващите стартират акция против водачите, които не си поставят защитен колан. Глобата сега е 100 паунда за Англия, Уелс и Шотландия, и 150 паунда за Северна Ирландия, като към нея се прибавя още едно наказване - струпване на контролни точки. Когато се съберат 12, книжката се лишава за период от до 3 години.

Основните промени в правилника за придвижване в Обединеното кралство към този момент влязоха в действие, като те засягат и автомагистралите. Там е въведена санкция от 100 паунда за придвижване в спешната лента и също се натрупат наказателни точки. Вече е наложително учащите се водачи да карат и по автомагистрала (с инструктор, схваща се).

Италия

Властите в Италия също приготвят промени, които ще влязат в действие до края на годината- Основният проблем е нежеланието на хората в автомобила да слагат защитни колани, както и говоренето по телефона от водачите. Промените към този момент са утвърдени от долната камара на Сената, като следва окончателното им гласоподаване. Когато това стане, заловен да приказва по телефона по време на придвижване лидер ще остава без брошура за период от до 2 месеца и ще заплаща до 250 евро санкция. Освен това, водачът ще носи отговорност и надлежно ще предстои на наказване, в случай че някой от пасажерите в колата е без защитен колан.

Испания

В Испания взеха решение да не вкарват по-строги правила за придвижване, а единствено да управляват по-сериозно спазването на сегашните. От  август към този момент се употребяват дронове за наблюдения на най-опасните сектори от пътищата в страната. Ако бъде видян извършител, сигналът за него се предава в ръководството, където незабавно се написва санкция и тя се изплаща на виновника дружно със фотография на провинението му.

Гърция

В Гърция главният проблем се оказа пушенето зад кормилото и от началото на август в страната работят жестоки ограничения. Всички водачите на таксита, рейсове и различен публичен превоз ще бъдат глобявани по 1500 евро, в случай че възпламенят цигара, до момента в който са на работа. Отделно от това ще се лишава и свидетелството за правоуправление за период от месец.

Ако в салона на автомобила има дете на възраст до 12 години, глобата за водач, който пуши е 3000 евро. Ще се лишава и книжката. С 1500 евро олеква човек, който пуши до момента в който кара, толкоз е и глобата за пътник в автомобила, разрешил си възпламени цигара.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР