automedia.investor.bgДали откраднатият през 1997 година DB5 не е скрит в

...
automedia.investor.bgДали откраднатият през 1997 година DB5 не е скрит в
Коментари Харесай

Намери ли се изчезналият Aston Martin на Джеймс Бонд?

automedia.investor.bg

Дали откраднатият през 1997 година DB5 не е прикрит в Близкия Изток?

Дълго време ориста на автомобила Aston Martin DB5, който „ партнира ” на Шон Конъри в „ Goldfinger ” се счита за мистерия. Според непотвърдена информация, колата е била открадната преди 19 години, след което е била хвърлена в морето. 

Но съгласно последните спекулации автомобилът се намира в Близкия Изток, като става въпрос за една от двете коли, употребявани за снимането на „ Goldfinger ” и в действителност, информацията за погребването й в морето е имала за цел да отклони вниманието на проверяващите. 

Предполага се, че в този момент цената на DB5, откраднат от Флорида Кийс през 1997 година, е над 10 милиона евро. Собствениците му от години оферират „ шестцифрена сума ” за информация за изчезналата година. 

„ Имам съответна информация за този автомобил, само че към момента ревизираме сигнала и работим по него – изясни Кристофър Маринело, основен изпълнителен шеф на Art Recovery International. – Занимаваме се съществено с това следствие и се надявам на триумф. ” 

Маринело удостовери, че търсенето е концентрирано в Близкия Изток. 

Как обаче изчезна този скъп DB5? 

Колекционерът Ричард Ди Луси купува колата от Aston Martin за 12 000 $ незабавно след края на фотосите на „ Goldfinger ”. По-късно, през 1986 година той я продава на Антъни Пулизи II, който заплаща за нея 250 000 $ и взема решение да я съхранява в хангар на летището в Бока Рейтън. 

Точно оттова колата е открадната през 1997 година, като проверяващите откриват, че колата е напуснала хангара на личен ход, а при кражбата няма и едно счупено стъкло. Крадецът или крадците са съумели да спрат тока, да изключат алармата, а защитата въобще не ги е усетила. 

Според градските митове, незабавно по-късно автомобилът е бил претрупан на аероплан и хвърлен в океана, без обаче никой до момента да предложи рационална причина да такова деяние. 

Другият DB5, употребен за фотосите на „ Goldfinger ” има много по-добра орис и през октомври 2010 беше платен за 4,1 милиона $ от колекционера Хари Йиги. 

Открадната кола е била избрана от филмовия екип за „ автомобила за специфични резултати ”, тази на Йиги е била „ за фотоси на пътя ”, а настрана от това има още два DB5, свързани с кино лентата, известни като „ прес колите ”, които са били употребявани за разпространение на кино лентата, само че в никакъв случай не са взели участие в фотосите. 

Едната от тези коли е купена от колекционер през 2006 година за 2,09 милиона $, а другата може да се види в музея „ Louwman ” в Хага.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР