automedia.investor.bgДа обикаляш Европа с кола е прекрасно преживяване - но

...
automedia.investor.bgДа обикаляш Европа с кола е прекрасно преживяване - но
Коментари Харесай

Учен изчисли идеалния маршрут за обиколка на Европа

automedia.investor.bg

Да обикаляш Европа с кола е прелестно прекарване - само че изисква извънредно доста време. Американският специалист по информатика Ранди Олсън се е заел да реши този проблем и е съставил маршрута на идеалното странствуване из Стария континент - покривайки оптималния вероятен брой от " 50-те наложителни дестинации в Европа " съгласно Business Insider. 45-те точки на Олсън, които включват и една от България, са изчислени по този начин, че напредването сред тях да е оптимално малко и дейно.

 Европа, съвършен маршрут

В епохата на Гугъл Maps не наподобява доста комплицирано да изчислите и сами най-практичния маршрут сред четири-пет точки. Но когато спирките са повече от 10, вероятните комбинации нарастват фрапантно. Всъщност, с цел да пресметнете маршрута на Олсън без употребяваните от него специфични логаритми, ще са ви нужни повече години, в сравнение с ще минат до превръщането на Слънцето в червен колос.

Списъкът включва 45 спирки - от Истанбул на югоизток до Берген в крайния северозапад на Европа. България е показана от Рилския манастир.
Според Олсън пътешествието умерено може да се измине за 14 дни, въпреки че за обикновено разглеждане на всички забележителности ще ви тряват най-малко три месеца.

Дължината на маршрута е 26 211 километра, което при един стилен по размери бензинов автомобил и при усреднени цени на бензина за Европа ще ви коства към 2570 евро единствено за горивото, без да се включват пътните такси.

Ако това ви се коства прекомерно солено, Олсън предлага да употребявате логаритъма му, с цел да си извършите собствен ефикасен маршрут. За задачата той публикува онлайн отворения си код.

 

Цялата обява ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР