Automedia.bgПо правило, в южните райони има много малко черни автомобили.

...
Automedia.bgПо правило, в южните райони има много малко черни автомобили.
Коментари Харесай

Черни, сиви, бели: Kолко се нагряват различните автомобили на слънце

Automedia.bg

По предписание, в южните региони има доста малко черни коли. Защо е по този начин знаем още от учебно заведение и от личния си житейски опит. Тъмните цветове гълтам повече топлота, а светлите - отразяват слънчевите лъчи. Всеки може да се убеди в това, в случай че седне в жегата в черния кожен салон на някой автомобил или пипне капака му, да вземем за пример. До какъв брой градуса обаче се е нагряла колата и какви са разликите сред черния и някои други цветове?

Отговор на този въпрос дава влогърът от YouTube канала MikesCarInfo. Експериментът е извършен в 1 часа следобяд в крайбрежното градче Мъртъл Бийч, шата Южна Каролина. " Въоръжен " с термична камера Flir ONE, влогърът се доближава до няколко паркирани всъдехода Toyota Highlander, които се разграничават единствено по цвета на каросерията. Температурната разлика сред белия и черния автомобил е съвсем 25 градуса по Целзий. По-специално, капакът на черната Toyota е нагорещен до 70,6 градуса, а на бялата - до допустимите 45.



Разбира се, тези два цвята са в тъкмо противоположните краища на спектъра. Термокамерата обаче мери и нагряването на сивия и сребърния кросоувър. Може да се допусна, че те биха били сред черния и белия във връзка с температурата. Оказа се обаче, че сивата Toyota е съвсем толкоз гореща, колкото черната: над 63 градуса по Целзий! Сребърната също се оказа с висока температура, въпреки и по-ниска - съвсем 54 градуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР