Automattic няма да премахне забраната за съдържание за възрастниTumblr има

...
Automattic няма да премахне забраната за съдържание за възрастниTumblr има
Коментари Харесай

Собственикът на WordPress купи социалната мрежа Tumblr

Automattic няма да отстрани възбраната за наличие за възрастни

Tumblr има стотици милиони консуматори, само че бе продадена на алегорична цена (снимка: CCO Public Domain)

Американският телеком Verizon продава обществената мрежа Tumblr , която се явява платформа за микроблог ове, на Automattic един от разработчиците на най-популярната в света система за ръководство на наличието WordPress.

Стойността на договорката не се оповестява, само че съгласно медийни изявления, тя възлиза едвам на няколко милиона $. 200 чиновници на Tumblr ще се причислят към Automattic. Това е най-голямата облага в историята на компания – както по цена, по този начин и по брой чиновници, акцентират от Automattic.

Платформата Tumblr бе основана през 2007 година и бързо завоюва известност, тъй като направи доста елементарно публикуването на разнообразни материали, включително видеоклипове. До 2013 година броят на потребителите на Tumblr доближи 125 милиона, само че компанията оперира на загуба, инвестирайки събраните средства в развиване.

През 2013 година Yahoo купи Tumblr за 1,1 милиарда $. Интернет компанията обаче не можа да получи възвръщаемост от тази договорка, защото Tumblr беше притисната от съперници, а нейната отвореност докара до това, че в оповестените материали стартира да доминира порнографията, което отблъсна сериозните рекламодатели.

Няколко години по-късно Yahoo преразгледа цената на Tumblr, отписвайки забележителна сума, а през 2017 година Verizon купи Yahoo дружно с Tumblr и други услуги. По това време броят на потребителите на Tumblr надвиши 475 милиона, само че в този момент е доста по-малък.
още по тематиката
Когато предходната година приложението Tumblr беше отстранено от App Store, заради нелегално наличие, новият притежател забрани наличието за възрастни. Automattic не възнамерява да отстрани тази възбрана, съгласно обява в Engadget.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР