Аустрелиън Оупън 2021 може да бъде изместен за по-късно през

...
Аустрелиън Оупън 2021 може да бъде изместен за по-късно през
Коментари Харесай

Пет „балона“, 400 000 фенове и пълен награден фонд за Аустрелиън Оупън 2021

Аустрелиън Оупън 2021 може да бъде преместен за по-късно през годината заради ковид, само че турнирният шеф Крейг Тайли сподели за Ройтерс, че уредниците са уверени в провеждането на конкуренцията от Големия шлем в обичайния му слот през януари с цялостен награден фонд и почитатели по трибуните.

Мелбърн е по средата на цялостна карантина след втора вълна на инфектирани с COVID-19, само че Тайли съобщи, че екипът му работи интензивно малко след края на изданието през тази година, с цел да приготви стратегически и логистично провеждането на АО следващата година.

Продажбата на билети ще стартира през октомври и пет „ балона “ ще бъда отворени в страната шест седмици преди старта на шампионата, с цел да разреши на играчите, идващи в Австралия, да избегнат най-ограничителните карантинни ограничения, показа Тайли. „ Ще отворим нашия „ балон “ от 1 декември и играчите могат да идват, когато изискат. Когато тенисистите дойдат, нашите упования са те да не бъдат в хотели за 14 дни, както гласят актуалните условия. Ще бъдем изключение в тези „ балони “. Всяка година споделяме, че сме „ щастливият Шлем “. Но в този момент споделяме, че сме „ доста безвреден и благополучен Шлем “, стартира изпълнителният шеф на Тенис Австралия (ТА) във видеоразговор.

Екипът за спешни обстановки на ТА, основан още по време на пожарите, които бушуваха в страната при започване на годината, е направил бизнес и операционен проект за всеки един вероятен сюжет. Първият от тях е събитието да се организира по същия метод, по който и това през 2020, до момента в който вторият е шампионат с стеснен брой фенове, сподели Тайли. „ Третият сюжет е при закрити порти – шампионат, излъчен единствено по малкия екран. Четвъртият е пренасяне на конкуренцията за различен месец. А петият…е да няма Аустрелиън Оупън “.

Тайли остава убеден, че ще може да приветства 400 000 последователи на „ Мелбърн Парк “ през 2021 – към половината от броя почитатели, които посетиха тазгодишното издание. Мястото, което покрива регион от 2.5 км, разрешава на уредниците приложи физическа отдалеченост дейно, до момента в който носенето на маски ще бъде наложително. „ Създадохме тактика и операционен проект за нашите почитатели и по какъв начин те ще бъдат позиционирани по трибуните “. Той добави, че ще се съветва с Главните турове, в случай че се наложи изместване, а не да работи без консултация с играчите, както направиха от Ролан Гарос, когато реалокираха шампионата от май за края на септември.

Австралийската зима изключва месеците от май до юли като евентуални прозорци, само че март-април или септември-октомври могат да бъдат прегледани като разновидности. Изпълнителният шеф на ТА сподели още, че уредниците са назначили „ световен специалист “ за „ балоните “ и тестовите уреди в Пърт, Бризбън, Сидни, Аделаида и Мелбърн, които ще разрешат на играчите да се аклиматизират и упражняват за конкуренцията от Големия шлем. Аустрелиън Оупън, който се организира в Мелбърн от 1972-а насам, е главният източник на доходи за ТА и последното издание имаше непосредствено икономическо въздействие от 277 млн. $ върху Мелбърн.

ТА чака облагата и приходите от идващото издание да намалеят два пъти, само че няма да редуцират наградния фонд от малко над 50 млн. $. „ Оставам оптимист и съм положително надъхан, че ще имаме шампионат и той ще бъде в Мелбърн “, добави Тайли, казвайки, че ТА има запас от близо 57 млн. $, на който да се облегне, в случай че конкуренцията бъде анулирана. „ Ще има някаква аудитория и ще бъде началото на това, което беше преди пандемията “, приключи Тайли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР