Australian Open, трети кръгСимона Халеп – Данка Ковинич 6-2, 6-1Симона

...
Australian Open, трети кръгСимона Халеп – Данка Ковинич 6-2, 6-1Симона
Коментари Харесай

Халеп: 8-0 от началото на сезона и осминафинал на АО след 12 загубени гейма общо


Australian Open, трети кръг
Симона Халеп – Данка Ковинич 6-2, 6-1


Симона Халеп продължава превъзходното си показване в Мелбърн. Бившата №1 е във втората седмица на Australian Open за пета поредна година.

Тя го реализира след изрично 6-2, 6-1 над тенисистката, която преди този момент в профил Ема Радукану – черногорката Данка Ковинич.

По този метод румънката продължава превъзходното си начало на сезона. В първата седмица на годината тя завоюва един от двата WTA 250 шампионата на „ Мелбърн Парк “, тъй че към този момент е в серия от осем следващи победи. Нещо повече – в трите си мача на Australian Open досега тя е изгубила общо едвам 12 гейма – 7 в първия кръг против Магдалена Фрех и още 2 против Беатрис Хадад Мая във втори.

Срещу първата черногорка в трети кръг на шампионат от Големия шлем Халеп завоюва шест следващи гейма от 2-2 в първия сет, с цел да поеме цялостен надзор върху мача. Ковинич съумя да измъкне гейма си от 30-30, с цел да постави завършек на серията, а в идващия гейм Халеп отрази и брейкбол.

С това обаче завършиха положителните моменти за Ковинич. Двукратната шампионка от Шлема проби за 4-1 след гейм с пет равенства, а мачът приключи с общо шестия ѝ брейк в срещата.

„ Чувствам се прелестно, че още веднъж ще играя в четвърти кръг. Винаги обичам да играя в Австралия, наслаждение е да играя пред тази аудитория. Мисля, че играх добре. Тя беше изтощена, имаше тежък мач преди този момент. Доволна съм от метода, по който играх. Чувствам се по-уверена в този момент, здрава съм и се любувам на тениса“, сподели след триумфа си румънката.

Нейна последваща съперничка ще бъде Ализе Корне. Французойката, която точно през днешния ден навърши 32 години, победи Тамара Зиданшек след 4-6, 6-4, 6-2, с цел да стигне до четвърти кръг в Мелбърн за първи път от 2009 година насам. Това ще бъде и общо шестото ѝ присъединяване на този стадий в шампионат от Големия шлем като досега тя в никакъв случай не е преодолявала тази фаза.

Мачът не мина и без спор сред Корне и съдийката на стола:

За опитната французойка, която играе в 60-и следващ шампионат от Шлема, всичко приключи с ария от публиката:

В четвърти кръг ще имаме и конфликт сред две някогашни полуфиналистки в шампионата – Даниел Колинс и Елизе Мертенс.

Американката Колинс съумя да измъкне доста сложен триумф против тийнейджърката Клара Таусон, победила в предходния кръг Анет Контавейт. Световната №30 надви след 4-6, 6-4, 7-5. Мертенс имаше по-лесен ден – 6-2, 6-2 за малко над час на корта против Шуай Джан.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР