Australian Open ще има нов шампион, след като Рафаел Надал

...
Australian Open ще има нов шампион, след като Рафаел Надал
Коментари Харесай

Контузеният Рафаел Надал приключи участието си на Australian Open

Australian Open ще има нов първенец, откакто Рафаел Надал отпадна от американеца Макензи МакДоналд във втория кръг на шампионата от Големия шлем. Контузия в лявото бедро постави завършек на присъединяване на испанския матадор в конкуренцията в Мелбърн.

Рафаел Надал заслужава почитание, тъй като не се отхвърли, а загуби в три сета с 4:6, 4:6, 5:7 от МакДоналд. Големият първенец изпитваше доста огромни усложнения в своето предвижване по корта във втория и третия сет и следващата травма в неговата кариера постави завършек на присъединяване му на Australian Open.
 Забраниха знамената на Русия и Беларус на Australian Open
Забраниха знамената на Русия и Беларус на Australian Open

Първоначално на почитателите им беше разрешено

Испанецът загуби първия сет против Макензи МакДоналд от високо равнище. Американецът построи преимуществото си въз основата своя първи сервис, който бе доста мощен. Мачът стартира с ранен пробив на МакДоналд още в първия сервис гейм на Рафа. Макензи направи нов пробив, с цел да поведе с 4:1. Испанецът съумя бързо да редуцира своя пасив за 2:4, само че не съумя да обърне развоя на събитията в първия сет и го загуби с 4:6.

Вторият сет стартира по подобен метод и МакДоналд направи ранен пробив за 1:0. Надал съумя да изравни резултата при 2:2, само че в шестия гейм испанецът получи болки, които се задълбочиха в идващия гейм. Рафа взе медицински таймаут при 3:5, само че болките в лявото бедро оказаха въздействие по отношение на неговото предвижване по корта. В последна сметка МакДоналд завоюва втория сет с 6:4.

Рафаел Надал продължи присъединяване си в дуела и не се отхвърли, макар физическите проблеми, които изпитваше. Надал завоюва пет гейма в третия сет, само че в единадесетия бе продънен за 5:6, а Макензи МакДоналд завоюва мача със 7:5.
 Джокович: Много съм благополучен, че съм още веднъж в Австралия и още веднъж на този корт
Джокович: Много съм благополучен, че съм още веднъж в Австралия и още веднъж на този корт

" Не мога да желая по-добър старт "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР