Australian Open, четвъртфиналЯник Синер – Алекс Де Минор 7-6(3), 6-3,

...
Australian Open, четвъртфиналЯник Синер – Алекс Де Минор 7-6(3), 6-3,
Коментари Харесай

Синер отстрани Де Минор и продължава да е непобеден през 2022


Australian Open, четвъртфинал

Яник Синер – Алекс Де Минор 7-6(3), 6-3, 6-4

Яник Синер се подреди измежду четвъртфиналистите на Откритото състезание на Австралия след трисетов триумф над първата ракета на домакините Алекс Де Минор. Италианецът към момента няма проваляне през новата година и усили серията си от следващи победи на седем, откакто по-рано през месеца завоюва и трите си мача на сингъл на ATP Cup.

Опонент на Синер в борбата за място на полуфиналите ще бъде Стефанос Циципас или Тейлър Фриц.

Италианецът бе доста стабилен на начален удар, като не позволи нито една двойна неточност и завоюва 75% от точките си на първи сервис (52/69). Световният №10 записа повече уинъри (35-24) и по-малко непредизвикани неточности (30-37), като в това време осъществя три от шестте си точки за пробив (50%), до момента в който Де Минор оползотвори единствено един своите осем брейкпойнта (13%).

В първия сет никой от двамата не съумя да пробие, като за това може да съжалява повече Де Минор, който пропусна общо четири брейкпойнта при първите две подавания на Синер. При 2-2 в тайбрека италианецът изигра най-силните си минути от началото на дуела и пласира няколко неспасяеми уинъра, стигайки до четири поредни сетбола. Де Минор съумя да отрази първия, само че преднината на Синер към този момент бе прекомерно сериозна и той завърши без напрежение сета при 7-6(3).

Вторият сет стартира по превъзходен метод за родения в Сан Кандидо тенисист, който избави два следващи брейкпойнта, след което самият той осъществя ранен пробив и натрупа удобен задатък от 3-0. Синер продължи да управлява протичащото си на корта, като не разреши на Де Минор да стигне до нито една опция за пробив и запази разликата от три гейма, удвоявайки преднината си в мача след 6-3.

Началото на третата част бе аналогично – Де Минор не успяваше да откри пролуки в защитата на италианеца, до момента в който той от своя страна продължаваше да диктува разиграванията, комбинирайки офанзиви от главната линия с добре премерени къси топки. Този метод му разреши да поведе с 2-0, само че Де Минор съумя да прекъсне серията му и да върне интригата.

Радостта на австралиеца обаче не продължи дълго, защото Синер записа нов брейк и усили преднината си на 4-1. Световният №42 обаче не бе подготвен да се съобщи и съумя да върне един от пробивите, редуцирайки пасива си до 4-3. Синер обаче не му разреши да изравни резултата и до края на мача загуби единствено една точка на собствен сервис, триумфирайки със 7-6(3), 6-3, 6-4 след два часа и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР