Аукционната къща Bonhams продаде екземпляр от италианския спорткар De Tomaso

...
Аукционната къща Bonhams продаде екземпляр от италианския спорткар De Tomaso
Коментари Харесай

Продадоха автомобил без двигател на двойна цена

Аукционната къща Bonhams продаде образец от италианския спорткар De Tomaso Pantera за сумата от $226 000. Любопитното е, че колата, която е създадена през 1987 година, е без мотор и без скоростна кутия.



Освен това, аналогични коли, освен това в изправно положение се продават за цени сред 80 000 и 12 000 щатски $. Защо тази е толкоз скъпа? Отговорът се крие в това, че е била благосъстоятелност на великия Карол Шелби.



Легендарният американски играч и конструктор, прочут най-много със спортните си коли Shelby Cobra, умря през 2012 година. Търгът, проведен от Bonhams, разпродаде огромна част от автомобилната му сбирка.



Автомобилът е неповторим освен поради своя притежател. По време на работата си в корпорацията Chrysler, Шелби взе участие в създаването на Dodge Viper. И точно тази Pantera се употребява за агрегатоносител при тестванията на моторите.



В частност, в нея е бил интегриран V-образен осмак с работен размер 5.9 литра с два турбокомпресора. Впоследствие е решено в серийния Viper да се инсталира V10 с размер осем литра и мощ към 400 коня.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР