Аукционна къща Сотбис“ планира да продаде екип на петкратния шампион

...
Аукционна къща Сотбис“ планира да продаде екип на петкратния шампион
Коментари Харесай

Екип на легендата Коби Брайънт ще бъде продаден за близо $7 милиона

Аукционна къща „ Сотбис “ възнамерява да продаде екип на петкратния първенец в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) Коби Брайънт, който почина при самолетна злополука през януари 2020 година, за сума близка до 7 милиона $, написа Агенция Франс Прес.

В началото на февруари екипът на баскетболиста, с който той взе участие в 25 мача от сезон 2007/2008, може да се трансформира в най-скъпият продукт на Брайънт, продаван на търг. През март 2021 година фланелка на играча, която той носи в дебютния си сезон в НБА, доближи цена от 3,7 милиона $.

„ Този екип бе носен от Коби Брайънт на върха на кариерата му – по време на годината, в която бе разгласен за най-полезен състезател в постоянния сезон и изиграва 25 мача в границите на осем месеца. Подобни спортни артефакти са необичайност в общността на колекционерите “, споделят от „ Сотбис “.

Коби Брайънт умря на 26 януари 2020-а, на 41 години, след катастрова с частен хеликоптер. Пилотът и всичките осем пасажери бяха убити, в това число 13-годишната щерка на Брайънт - Джиана.

Легендарният баскетболист приключи спортната си кариера през 2016 година. Той беше петкратен първенец на НБА с Лос Анджелис Лейкърс, с който игра 20 сезона. Коби Брайънт завоюва две олимпийски игри с тима на Съединени американски щати (2008, 2012).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР