Аукционери разкриха това, което се смята за най-голямата частна колекция

...
Аукционери разкриха това, което се смята за най-голямата частна колекция
Коментари Харесай

Излиза на търг перфектната колекция уиски

Аукционери разкриха това, което се счита за най-голямата частна сбирка уиски, която в миналото е излизала на обществена обмен. Повече от 3900 най-вече единични бутилки малцово шотландско уиски ще бъдат продадени от експертите по онлайн търгове на уиски Whiskey Auctioneer следващата година. „ Перфектната сбирка “ включва доста редки бутилки от дестилериите Macallan, Bowmore и Springbank. Стойността им е оценена от 7 млн. до 8 млн. паунда, разкрива Би Би Си.

Базираната в Пърт комерсиална къща я дефинира като " най-обширната частна сбирка, която сме виждали във връзка с пълнотата на посланичество на шотландските дестилерии от ХХ век ".

Колекцията е пусната за продажба от фамилията на американски предприемач, който умрял през 2014 година Живеещият в Колорадо Ричард Гудинг, който в миналото бил притежател на една от най-големите компании дистрибутори на безалкохолни питиета в Съединени американски щати, прекарал повече от 20 години в събирането на сбирката си. Еклектичният микс от уискита включва бутилки от някои към този момент затворени дестилерии на Шотландия като Stromness и Dallas Dhu. В нея са показани и някои от най-търсените бутилки в света, в това число 60-годишният етикет Macallan 1926 Valerio Adami и 60-годишният Fine and Rare на Macallan 1926.

През октомври бутилка The Macallan 1926 бе продадена за близо 1,5 милиона паунда.

Дядото на Ричард, Джеймс Гудинг, започва компания за бутилиране на Pepsi Cola в Денвър през 1936 година Когато се пенсионира, бащата на Ричард Гудинг поема бизнеса, преди Ричард да стане притежател и основен изпълнителен шеф през 1979 година. Той продава компанията на PepsiCo през 1988 година Ричард Гудинг умрял на 67-годишна възраст през юни 2014 година, откакто бил диагностициран с рак на кожата. Според фамилията му той се е стремял да сътвори " съвършената сбирка " уиски, пътувайки постоянно до Шотландия с частния си аероплан в търсене на специфични бутилки от търгове и дестилерии.

Съпругата му Нанси споделя: „ Това беше една от най-големите пристрастености на Ричард - начинание, което се простира над две десетилетия. Любимото му уиски беше Black Bowmore “, заключва тя.

Основателят на уиски аукциона споделя: " Нейният мащаб и необичайност я трансформират в едно от най-вълнуващите открития в света на уискито. Ние сме разчувствани, че ще я представим на публиката. "

Търгът на Gooding ще се организира онлайн от 7-17 февруари и от 10-20 април 2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР