Аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата

...
Аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата
Коментари Харесай

За аукциона останаха 38 820 549 права от увеличението на капитала на Сирма Груп

Аукционът по чл.112б, ал.7 от ЗППЦК за продажбата на правата от нарастването на капитала на "Сирма Груп холдинг " АД (SKKW) ще се организира на 4 януари (петък), оповестиха от "БФБ-София ".

На търга ще бъдат препоръчани 38 820 549 броя права, против които не са записани акции. Съгласно Правилника на БФБ, аукционът се реализира чрез въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ нарастването на капитала. Поръчката се вкарва в границите на 1 (една) минута от началото на етапа на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на етапа на въвеждане на поръчки е от 13.15 ч. до 13.45 часа.

Мениджърите на "Сирма груп холдинг " чакат във фирмената каса да влязат 20 млн. евро от нарастването на капитала, като средствата ще се употребяват за повишение на конкурентоспособността на продуктите на компанията, за възстановяване на маркетинговата успеваемост, както и за придобивания на други компании.

Това може да се случи след общественото предложение на 39 573 679 нови акции с право на един глас, право на дял и ликвидационен дял, симетричен с номиналната стойност на акцията, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка една от тях. Най-нетърпеливите си купиха права за присъединяване в процедурата още на 7 декември.

Книжата се издават за увеличение на капитала на софтуерната компания от 59 360 518 лева до 98 934 197 лв.. Това ще стане, единствено в случай че бъдат записани и изцяло заплатени минимум 19 786 839 броя акции. При състояние че вложителите запишат нарастването на капитала на 100%, то това ще е най-голямото набиране на средства на Българска фондова борса, от което компанията ще набере 39.5 млн. лв..

Акционерите на "Сирма груп холдинг " получават правата гратис. Всички останали вложители могат да закупят права посредством договорка на проведения от "Българска фондова борса - София " АД пазар на права в периода за прекачване на правата или на проведения от борсовия оператор очевиден аукцион за неупражнените права, след приключване на периода за прекачване на правата.

Общият размер на вложенията, които мениджърите на "Сирма груп " считат да създадат в идващите пет години, е близо 32 млн. евро за развойна активност и над 40 млн. евро за маркетинг и продажби. Листването на задгранична фондова борса остава основен детайл от тактиката на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР