Аугсбург успя да задържи Байерн Мюнехен и двата отбора завършиха

...
Аугсбург успя да задържи Байерн Мюнехен и двата отбора завършиха
Коментари Харесай

Байерн направи куп пропуски и изпусна победата в последните секунди

Аугсбург съумя да задържи Байерн Мюнехен и двата тима приключиха 2:2. Марко Рихтер откри за домакините още в първата минута, само че „ баварците “ обърнаха с голове на Робърт Левандовски в 14-ата и Серж Гнабри в 49-ата минута. Домакините съумяха да стигнат до равенството в добавеното време на мача. Това бе втори следващ мач без триумф за хората на Нико Ковач.

Срещата стартира ужасно за домакините и те означиха още в 29-ата секунда. Марко Рихтер засече с глава подаване на Рани Кедира – 1:0.

Само осем минути „ баварците “ да позволен второ попадение. Никлас Зюле получи контузия и разреши на Рихтер да излезе на добра позиция. Голмайсторът обаче избра самичък да приключи офанзивата и стреля, само че в навън, вместо да подаде на собствен съотборник, който беше самичък против Мануел Нойер.

Зюле беше сменен от Дейвид Алаба.

Байерн обаче бързо изравни в 14-ата минута. Серж Гнабри центрира към Робърт Левандовски, който беше прецизен с глава за 1:1.

Гостите можеха да отбележат втори гол в 21-вата, когато Левандовски беше изведен зад отбраната на Аугсбург, само че не съумя да овладее топката и вратарят Томаш Кубек съумя да улови.

В 39-ата минута Гнабри удари греда. Секунди по-късно Тиаго Алкантара стреля към вратата, Кубек не беше на голлинията си, само че бранител на домакините съумя да почисти.

„ Баварците “ стигнаха до обрата четири минути след почивката. Гнабри означи майсторски след удар с левия крайник от далечено разстояние.

В 52-ата минута още веднъж той беше в центъра на събитията, откакто изведе Филипе Коутиньо самичък против Кубек, само че стражът избави.

Аугсбург можеше да се изравни в 55-ата. Рубен Варгас получи подаване на дясното крило, само че реши да шутира и пропусна златен късмет за домакините.

В 61-ата минута Гнабри продължи да тормози отбраната на домакините, откакто нанесе прекрасен удар, само че вратарят Кубак се намеси уверено.

Минута преди края на срещата Нойер парира доста мощен удар на Филип Макс.

Така се стигна до първата минута на добавеното време, когато Аугсбург изравниха.

Със извоюваната точка Аугсбург изплува над зоната на изпадащите и събира актив от 6 точки на 15-ата позиция. Байерн остават трети с 15. В идващия кръг Аугсбург гостуват на Волфсбург, до момента в който „ баварците “ домакинстват на новака Унион Берлин.

Ето всички резултати от днешния следобяд в Бундеслигата:

Унион Берлин – Фрайбург 2:0

Аугсбург – Байерн Мюнхен 2:2

Фортуна Дюселдорф – Майнц 1:0

Република България Лайпциг – Волфсбург 1:1

Вердер Бремен – Херта Берлин 1:1

Стартовите сформира на двата тима:

АУГСБУРГ (4-1-4-1): Кубек, Лихтщайнер, Йедвай, Удокай, Оксфорд, Макс, Варгас, Кедира (к), Моравек, Рихтер, Нийдерлехнер

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер (к), Кимих, Зюле, Павар, Ернандес, Тиаго, Мартинес, Гнабри, Коутиньо, Коман, Левандовски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР