Аудиозапис, съдържащ улики за опит за подкупване на директора на

...
Аудиозапис, съдържащ улики за опит за подкупване на директора на
Коментари Харесай

Името на Пламен Моллов изплува от аферата с лабораторията на ГКПП Капитан Андреево

Аудиозапис, съдържащ улики за опит за подкупване на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов, беше публикуван от " Медиапул ", като от Агенцията за сигурност на храните са удостоверили достоверността му.

От службата оповестяват, че проф. Даскалов към този момент е сезирал " способените органи " за това, че някогашният началник на институцията проф. Пламен Моллов е ходатайствал пред него като медиатор на частната компания, ръководеща лабораторията за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Гласът, за който се допуска, че принадлежи на Моллов, се пробва да изясни на Даскалов, че би трябвало да му съобщи " една документи ", допълвайки " с цел да не изнасилваме нещата и то може да е регулярно ".

Пламен Моллов разгласява своя позиция, в която отхвърля да е водил " диалози за рушвет " и разказва абсурда като " подправени вести и политически интриги ".

Той удостоверява, че се познава с Христо Даскалов, само че не и с шефа на компанията " Евролаб 2011 ", чиято активност се чува да разказва в детайлности от персонални усещания.

В опровержението си той в действителност пази " аутсорсинга на обществени услуги " и упреква Даскалов, че " се оказва неопитен за началник на толкоз виновна конструкция ".

Записът е изпратен до няколко медии от неизвестен източник дни откакто избухна корупционният скандал към контрола на границата с Турция. Няма мнения от страна на Министерство на вътрешните работи или прокуратурата.

Още преди две седмици шефът на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов оповестиха пред Народното събрание, че са правени опити за корумпирането им, последвани от закани, поради решението на организацията да приключи контракта за фитосанитарен надзор с " Евролаб 2011 ".

Междувременно от ГЕРБ взеха решение да желаят оставките на държавните чиновници, като към този апел изненадващо се причислиха и депутати от " ИТН " - още преди Слави Трифонов да предизвика труса в ръководещото болшинство.

Гласът, за който се твърди, че принадлежи на Пламен Моллов, се пробва да разубеждава Даскалов да резервира контракта с частната компания, като хвали " лабораторията с най-модерна техника, газ-мас ", " квалифицирания личен състав и всевъзможни други такива ", като загатва, че " в случай че ние на 1 февруари спрем да го вършим, какво се случва, нали? Нареждат се едни камиони, стават политически нещата мигновено ".

Той твърди Даскалов и че компанията " няма общо с тия Таки-Маки ", имайки поради обвиняванията към сдружението за връзки с търсения наркотрафикант Христофорос Аманатидис-Таки.

В диалога " Моллов " приказва, че обяснил на хората от компанията, че " министърът се намесва, министър председателят се намесва, президентът ", само че поради " другарските връзки " той решил да съобщи посланието им към шефа на БАБХ " ще бъдем признателни, в случай че нали няма по този начин нападателни дейности ".

Във втората част от разговора в аудиозаписа събеседникът на Даскалов споделя, че са му " дали една документи ". Шефът на БАБХ споделя, че не желае да има " такива недоразумения ", при което вторият мъж го твърди " да бъде спокоен " и че " няма задължения ".

" Предназначено е за тебе, аз нямам какво да ги върша. Аз съм никой в тази ситуация, единствено предавам. Това е за положително отношение и с цел да не се изнасилват нещата и може да е регулярно. Това ти споделям, не се притеснявай, аз съм гроб за това нещо ".

Тук Даскалов споделя, че " сходни неща не съм правил и няма да върша ", с което записът свършва.

Пламен Моллов е някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори", някогашен началник на БАБХ, назначен по времето на кабинета " Орешарски " и непокътнат за малко и в мандата на " Борисов 2 ". Той беше уволнен в резултат на различен скандал, избухнал през 2015 година след общественото недоволство на притежателя на " Аладин Фуудс " за това, че е рекетиран от контролната ревизия.

От началото на 2020 година Моллов е ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. През май 2022 година той изненадващо се оказа част от инициативния комитет за новата партия на екс-служебния министър председател Стефан Янев " Български напредък ". Два месеца по-рано Янев беше освободен като министър на защитата от кабинета " Петков " поради двусмислените му мнения във връзка съветската инвазия в Украйна.

Договорът с " Евролаб 2011 " е подписан от краткотрайно изпълняващия длъжността началник на БАБХ Николай Роснев в последните часове преди настъпването на Нова година на 31 декември 2021 - макар възбраната на земеделския министър Иван Иванов да се подписват сходни покупко-продажби и макар че в същия ден встъпва в служба новият титуляр отпред на службата Христо Даскалов. Прекратяването му стана факт през май 2022.

В позицията си във връзка абсурда Пламен Моллов афишира, че Политическа партия вършат " опит за принудително ръчно ръководство на Агенцията " и че " следим липса на управнически потенциал, която създава безпорядък и се трансформира в опасност както за националната сигурност, по този начин също и за здравето и сигурността на българските и европейските жители ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР