Аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда новини, тя е

...
Аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда новини, тя е
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна с кралица Елизабет II

Аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда вести, тя е вест сама по себе си. Тя е знак за другарските връзки сред България и Англия. Това сподели пред публицисти в Лондон българският президент Румен Радев след аудиенцията му при Нейно Величество Елизабет II. Президентът изясни, че по време на аудиенцията са разисквани тематики, значими за двустранните връзки сред България и Англия.



„ Между България и Англия има стратегическо партньорство и отличен политически разговор. Има интензивно съдействие в редица области. Поканата за визита е знак за почитание сред двете страни, за чието развиване работят нашите страни. Това беше доказано и по време на тази визита “, съобщи президентът.
 Audience at Buckingham Palace  Audience at Buckingham Palace
Румен Радев разяснява още, че връзките сред Англия и Европейски Съюз са значими за двете страни и Брекзит не може да промени тази даденост. „ Затова нашата обща цел би трябвало да е да запазим и да развиваме околните връзки с максимален приоритет опазване правата на жителите и на двете страни “.

Отправих покана към кралица Елизабет II при опция тя или член на кралското семейство да посети България във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатическите взаимоотношения с Англия, която ще отбележим следващата година, а също и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей и в Британската библиотека.

Това сподели пред публицисти в Лондон българският президент Румен Радев след аудиенцията му при Нейно Величество Елизабет II. Попитан по какъв начин е дала отговор кралица Елизабет II на поканата, президентът Радев отговори „ Ще разберете “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР