Ауди ще плати глоба от 800 млн. евро по аферата

...
Ауди ще плати глоба от 800 млн. евро по аферата
Коментари Харесай

Ауди ще плати глоба от 800 млн. евро по аферата „Дизелгейт“

Ауди ще заплати санкция от 800 млн. евро по аферата „ Дизелгейт “
Фолксваген съобщи, че дъщерното му сдружение Ауди се е съгласило да заплати санкция от 800 милиона евро (927 млн. долара), наложена от немски прокурори в границите на следствието за измами с дизелови нездравословни излъчвания.

"Ауди АГ одобри глобата" на следователите, наложена за "отклонения от регулаторните условия в дизелови елементи (мотори) V6 и V8 и дизелови транспортни средства", се споделя в изказване на групата, добавяйки, че "глобата директно ще засегне финансовите облаги на Фолксваген "за 2018 година.

"Административната процедура против "Ауди АГ", повдигната поради дизеловия скандал, се закрива по правно обвързващ начин", обявиха прокурорите от Мюнхен.

Глобата ще внесе спомагателни усложнения наред с общите разноски за вътрешни санкции, противоположни изкупувания и повторни покупки на стойност над 27 милиарда евро, които Фолксваген трябваше да заплати в границите на "дизеловия" скандал.

Компанията, основана във Волфсбург претърпя удар за още един милиард евро през юни 2018г., когато се съгласи да заплати сходна санкция, наложена от прокурорите от Брансуик за коли с тяхната марка.

ФВ е позволил през 2015 година да внедри по този начин наречените "устройства за манипулиране на нездравословни емисии" в 11 милиона автомобила по целия свят.

Такъв програмен продукт разрешава на транспортните средства да наподобява, че дават отговор на изискванията, до момента в който в действителност изхвърлят доста пъти по-вредни газове на пътя като азотните оксиди (NOx). /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР