Ауди представи новият си кросоувър, който комбинира елегантността на купе

...
Ауди представи новият си кросоувър, който комбинира елегантността на купе
Коментари Харесай

Новият Q-модел на "Ауди" е със силует на купе

Ауди " показа новият си кросоувър, който комбинира елегантността на купе с вместимостта на SUV. Q8 е дълго 4.99 метра, необятно 2 метра и високо 1.71 м. Междуосието е съвсем три метра.

Отзад има три обособени седалки, като по избор те могат да бъдат и на релси. Багажният размер, при сгънати облегалки на задните седалки, доближава 1755 литра.

Кокпитът е завършен по сходство на " Ауди " A8, като настройките се вършат през два екрана, с размери 10.1 и 8.8 инча. Традиционните бутони са съвсем изцяло отстранени.
 Новият Q-модел на
© Ауди

Приборното табло е сменено от 12.3- инчов екран, който може да предлага друга визия. Навигацията има опция да се самообучава, като избира маршрута на база предходни желания на лидера.

За автомобила е създадено приложение, което разрешава отключване и заключване на колата и пускане на мотора от отдалеченост. При това според от кой телефон е задействаната колата се възвръщат непокътнатите от притежателя на устройството настройки.
 Новият Q-модел на
© Ауди

Към момента данни за моторите няма, само че е ясно, че Q8 ще употребява микрохибридна технология и 48-волтова електрическа система. В колата ще се инсталира стартер-алтернатор, който подкрепя обичайния мотор при тръгване и ускоряване.

Друго преимущество на системата е, че разрешава придвижване по инерция и с изключен мотор при високи скорости и загасяне на мотора при прекъсване още при 22 км/ч Задвижването е куатро, като в общоприети условия разпределението на въртящия миг е 40 към 60 в интерес на задния мост. При потребност, по-голяма част от тягата ще се изпраща към колелата с по-добро сцепление.
 Новият Q-модел на
© Ауди

" Ауди " Q8 може да е с четири завиващи колела, като задните се отклоняват с до 5 градуса в посока противоположна на предните при ниска скорост и в унисон с предните при висока. Така от една страна се усъвършенства маневреността, а от друга стабилността.

Стандартният клиренс на Q8 e 25.4 см, като версиите с въздушно окачване могат да се вдигнат с още 9 см над земята. Тази ходова част разрешава шофиране със спортни или удобни настройки.
 Новият Q-модел на
© Ауди

Новият кросоувър на " Ауди " разполага с всички най-съвременни системи за сигурност, от от пролетта ще се предлага и със система за независимо паркиране, която ще работи даже в случай че лидерът не е в колата. Продажбите на Q8 в Европа стартират през есента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР