АУБ трябва да представи пред КЗД действаща методиката за преподавателските

...
АУБ трябва да представи пред КЗД действаща методиката за преподавателските
Коментари Харесай

АУБ трябва да представи пред КЗД действаща методиката за преподавателските заплати

АУБ би трябвало да показа пред КЗД настояща методиката за преподавателските заплати
Американски университет в България (АУБ) би трябвало да показа пред Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) документа за образуване на възнаграждението на преподавателите, назначени на трудов контракт в университета по производството по тъжба на някогашен учител в университета. Този документ би трябвало да е подписан и подпечатан, и със съответния номер, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес се организира следващо съвещание по делото за дискриминация. На предходното съвещание през ноември 2018 година КЗД изиска от университета да дават методология за организация на работна заплата и наръчника за назначение на преподавателски състав.

Златина Касърова-Дукова, която е и докладчик по преписката, установи, че остава открит въпросът за методиката за формиране на възнагражденията. Тя предложи на състава за идващото съвещание да задължи ответната страна да показа настоящата методика за образуване на възнаграждението на преподавателите, назначени по трудово хонорари в Американски университет в България за интервала от 1 юли 2014 година до 1 юли 2017 година. Методиката следва да е съответно призната, одобрена, гласувана и подписана от управителния орган, сподели тя.

Следващото съвещание е на 6 февруари.

БГНЕС напомня, че Александър Василев, някогашен учител от Американски университет в България подаде тъжба в Комисия за отбрана от дискриминация като се оплака от неравно отнасяне по признаците поданство и разбиране. Една от главните точки на разногласието, който КЗД преглежда е в действителност размерите на трудовите хонорари, които в университета са по-ниски за българи на съображение поданство, както и разнообразни способи и разнообразни двойни стандарти, които считаме, че са налице във връзка с атестации и на преустановяване на трудови връзки на база на тях. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР