ационалният съвет на БСП обсъжда резултатите от прекия избор за

...
ационалният съвет на БСП обсъжда резултатите от прекия избор за
Коментари Харесай

Пленум на БСП: Критика и "Оскар" за Нинова

ационалният съвет на Българска социалистическа партия разисква резултатите от директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия и подготовката за съвещанието на 50-ия Конгрес на партията идната седмица.

Георги Тодоров, който в последния миг се отхвърли от конкуренцията за ръководител на Българска социалистическа партия, донесе на пленума две мини копия на статуетки "Оскар " за заслуги за положението на партията. Единият "Оскар " бил за Корнелия Нинова. За втория щял да събере отзиви вътре в залата, изясни той пред публицисти. Тодоров посочи, че втората статуетка щяла да бъде "за изцяло творчество ". Това е копие на същинските "Оскари ", аз бих ги нарекъл "Оскарчета " и моята концепция е да ги получат хора, които фактически имат някаква заслуга, дали тази заслуга е в позитивен или в негативен смисъл оставям всеки да реши самичък, сподели Георги Тодоров.

По мотив избора на Корнелия Нинова Георги Гергов разяснява, че "тази победа ще я победи ". Имаме избори пред нас и би трябвало всички да се обединим и да гледаме напред, това е по-важното, сподели още той.

Димитър Дъбов разяснява, че на директния избор е имало нелоша интензивност, въпреки и не такава, каквато е била оповестена, а по-малка. "Разделителната линия, която я има на национално равнище, към този момент слезе до най-ниското равнище - членове на Българска социалистическа партия ", уточни той и означи, че към 52 % от членовете на Българска социалистическа партия поддържат този ръководител на партията. Така че ние не влизаме обединени нито на конгреса, нито в идващия политически цикъл, а с добре образувани политически разделения, добави Дъбов.

Депутатът Таско Ерменков разяснява, че членовете на Българска социалистическа партия са посочили, че са виновни. Изборите минаха, знаете резултатите, знаете с каква разлика завоюва сегашният ръководител и считам, че единственото нещо, към което би трябвало да се сплотяваме, това е волята на тези над 67 % от членовете на Българска социалистическа партия, които гласоподаваха, да бъде претворена и от управлението на партията за една по-добра и по-просперираща България, сподели той.

На въпрос допустимо ли е обединяване на Българска социалистическа партия след директния избор, той отговори: "Че то няма разцепление, разцепление на партията има в ГЕРБ, там бягат от партията, при нас не съм чул структури да ни напущат ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР