Атракционно пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград организира

...
Атракционно пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград организира
Коментари Харесай

БДЖ кани на разходка с парен локомотив по случай 6 септември

Атракционно пътешестване с парен локомотив сред Септември и Велинград провежда БДЖ на 6 септември във връзка Деня на Съединението.

В празничния ден пътническата комбинация ще замине от гара Септември в 10.35 часа , като при идването си във Велинград ще бъде проведено посрещaне от локалната община. В противоположното направление влакът ще потегли от гара Велинград в 16.15 часа.

Композицията ще има шест пътнически вагона. Цената на билета за ретро влака сред Септември и Велинград ще бъде 25.50 лева за пътешестване в двете направления (с включени непокътнати места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис, без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Продажбата на билети стартира от петък, 23 август. Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.

Теснопътният парен локомотив е създаден в заводите Chrzanow, Полша през 1949 година, след което е въведен в употреба по теснолинейните 760 mm железопътни линии Септември-Добринище и Варвара-Пазарджик. Той е експонат от музейната сбирка на БДЖ. Преди 15 години е възобновен още веднъж за придвижване и все още е единственият парен локомотив по теснолинейката в употреба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР