Атрактивното състезание се организира за шеста поредна година на плаж

...
Атрактивното състезание се организира за шеста поредна година на плаж
Коментари Харесай

Рекорден брой записани участници за тазгодишния ултра крос триатлон „Лъвско сърце“

Атрактивното съревнование се провежда за шеста поредна година на плаж Перла в Приморско

Най-атрактивното и тежко предизвикателство в българския състезателен календар – ултра крос триатлонът „ Лъвско сърце “ ще се организира на 4-ти септември, събота, на плаж Перла в Приморско. Поради извънредно огромния интерес към шестото следващо издание на надпреварата и рекордния брой участници, уредниците прибавиха още места и запълниха целия потенциал на базов лагер „ Лъвско сърце “, който се намира на плаж Перла в Приморско.

 Местата за присъединяване в ултра крос триатлона „ Лъвско сърце “, в самостоятелната категория „ ултра “, бяха изчерпани още през ноември 2020 година - съвсем незабавно след отварянето на регистрацията. Към момента единствените останали места за включване в надпреварата са за двойни и тройни участия в категория „ щафета “. В тази категория, в тим от трима, всеки спортист преодолява един от стадиите, а в тим от двама - единият спортист взе участие в две дисциплини по желание. Етапите следват поредност: плуване, колоездене и тичане.

„ Лъвско сърце “ е единственото по рода си съревнование, което съчетава обичайните за триатлон стадии, само че в по-различна конюнктура. С трасе от 140 км, което минава през естествените забележителности на Приморска Странджа и около 12 тракийски светилища, надпреварата съчетава спорта навън с мистичната просвета и природа на района. Целта му е да разсъни свръхчовешкото във всеки участник – неговото „ лъвско сърце “.

Размерите на надпреварата и многочислените участници допускат набирането и на по-голяма група от доброволци, без която реализацията на събитието би била невъзможна. Организаторите от „ Лъвско сърце “ приканват всички приключенци с благосклонност да се причислят към екипа в дните от 3-ти до 5-и септември. Записванията за доброволци стават през уеб страницата на надпреварата: https://www.lionheart.bg/volunteers-bg/.

Организатори на надпреварата са състезателен клуб „ Лъвско сърце “ с институционалната поддръжка на Община Приморско и патрона на събитието доктор Димитър Германов.

Видео от миналогодишното издание:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР