Атрактивни събития, организирани от Китайския културен център в София, с

...
Атрактивни събития, организирани от Китайския културен център в София, с
Коментари Харесай

Бойни изкуства, музика и награди в Дните на китайската култура

Атрактивни събития, проведени от Китайския културен център в София, с поддръжката на Столичната община и Министерството на туризма, дружно с Дирекция „ Култура, туризъм, радио и телевизия” на китайския град Нинбо поставят началото на Дните на китайската просвета и туризъм от 19 до 26 септември т.г. в София и Варна.

Разнообразните събития стартират на 19 септември в 18 ч.,със театър навън на сцената пред Театър Азарян - НДК.”Флашмоб-изпълнения” на китайски бойни изкуства ще показват предпазената от ЮНЕСКО школа от Нинбо- Нейдзяцюен, музикални осъществявания на типични китайски принадлежности ще звучат под пръстите на дамски музикален състав, а феновете на китайски специалитети ще могат да дегустират присъщи за Нинбо деликатеси. Желаещите ще могат да се научат да свирят на китайски принадлежности и да видят присъщи за Нинбо дрехи. Ще има и други дарове и изненади, свързани с културните и туристически забележителности на китайския град с най-голямото пристанище в света.

На 20 септември от 14 ч. в Китайския културен център ще се състои културна и туристическа презентация на Нинбо с присъединяване на китайски и български туристически организации. Ще бъдат показани културното завещание на Нинбо, животът на локалните хора и най-популярните туристически направления в града. Събитието ще бъде намерено от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, заместник-председателя на Общинското заседание на народните представители на Нинбо Уън Лумин и посланика на КНР Н.Пр. Дун Сюедзюн.

От 10:30 ч. Пък в постройката на Народното събрание ще бъде открита изложбата “Съзерцание и диалог”, отдадена на 70-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай. Изложбата ще показа над 100 картини, рисувани от 13 български и китайски художници. На откриването ще участват български депутати и висши представители на общината на град Нинбо.

На 21 септември Варна ще бъде хазаин на събития, отдадени на 15-годишнината от побратимяването сред Варна и Нинбо. При Слънчевия часовник на входа на Морската градина ще има демонстрации на китайско бойно изкуство, танци и осъществявания на обичайни китайски музикални принадлежности. Ще има лотария с разнообразни награди. Специална игра-състезание по тичане /обиколка на Морската градина/ от 9 до 11:00 ч. ще зарадва дребни и огромни поданици и посетители на Варна, а спечелилият ще завоюва пътешестване до Нинбо.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР