Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг от Моста ще покажат водолазите

...
Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг от Моста ще покажат водолазите
Коментари Харесай

Интересно за Никулден! Бургаски водолази демонстрират ретро дайвинг от Моста

Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг от Моста ще покажат водолазите на празника на Бургас - Никулден. Подводните завършения ще стартират на 6 декември от 11.30 часа.

Гмуркачите ще покажат пред бургазлии по какъв начин се употребява тежката подводничарска техника.

За задачата ще се употребява достоверен водолазен костюм от 60-те години. Той се състои от гумиран костюм и корав месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е обвързван със сушата с по този начин наречената "пъпна шнур " - шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата. Към него е прикован и кабел за аудио връзка.

Водолазният костюм е 90-килограмов. Оловният баласт е 32 кг., костюма е 15 кг., толкоз е и всяка от обувките, а шлемът е още 14 кг. Водолазно съоръжение от този вид е предопределено за слизане на дълбочина до 80 метра.

Този водолазен костюм към този момент е старомоден и не се употребява. Неговото предопределение е било при дълбочинни действия като огледи под вода, строителни работи на дъното на водоеми, създаване на пристанища и други. Този костюм е всеобщо употребен при работа на дъното на Бургаския залив преди години.

Освен демонстрациите, всеки, който е водолаз и има предпочитание да опитва, ще има опцията да се потопи с достоверния водолазен костюм на четири метра дълбочина и да прегледа от близко морското дъно под Моста.

Събитието се провежда от Сдружение "Приятели на морето-Бургас " за четвърта подред година, със съдействието на Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР