Атрактивната длъжностна характеристика е вторият по важност факторПромяната в кариерата

...
Атрактивната длъжностна характеристика е вторият по важност факторПромяната в кариерата
Коментари Харесай

По-високата заплата най-важна причина за смяна на работата

Атрактивната длъжностна характерност е вторият по значимост фактор

Промяната в кариерата би трябвало да си коства – изключително във финансов аспект

Най-важната причина да си търсим нова работа е по-добра заплата от тази, която понастоящем получаваме , сочи интернационално онлайн проучване в 10 европейски страни ( България не попада измежду тях ) , на което се базира Zaplatomer.bg , план на JogTiger.bg.

Повечето пари и материални придобивки са решаващият фактор за 63% от хората при избора сред разнообразни оферти за работа и главен аршин за промяна на работното място при близо три четвърти от тези, които имат чувството, че не са добре платени.

Атрактивната длъжностна характерност е вторият по значимост фактор при вземането на решение за промяна на работното място. По-ангажиращата работа пък e мощен мотиватор за смяна за доволните от сегашната си заплата. Това изяснява и третия по значителност аршин – вдъхновяваща и стимулираща среда, в която един чиновник може да се възползва оптимално от своите познания и умения.

Тези обстоятелства се открояват в последното интернационално изследване на удовлетвореността и желанията, свързани със заплатите, извършено от Paylab.com през ноември и декември 2017 година измежду 41 321 респонденти в 10 европейски страни.

Според систематизираните резултати от изследването, основните въпроси с най-голям приоритет за работещите хора, когато те би трябвало да избират сред разнообразни оферти за работа, са:
Какво ще получа? Дали новата ми работа ще е по-интересна? Какви благоприятни условия за развиване ще имам?
Промяната в кариерата би трябвало да си коства – изключително във финансов аспект. Но доста хора споделят и други критерии, които са значими за тях при вземането на решение за промяна на работата.

Наличието на по-добри връзки на работното място спрямо тези на настоящото е значимо за всеки от трима от 10 чиновници. За дамите това е с по-голямо значение в сравнение с за мъжете. За почти същия брой хора капацитетът за развиване на кариерата е значим аршин за избор.

За 28% от далите отговор опцията компанията да предлага еластичност под формата на плаващо работно време, работа от у дома, повече дни отпуск или работа на повърхностен работен ден, е забележителен фактор. Тази наклонност се следи по-често измежду дамите.

Поради тези аргументи втората група значими въпроси при обсъждане на нова работа са:
С кого ще работя и какви взаимоотношения доминират на новото работно място? Какви съответни благоприятни условия ще имам за персонално развиване и напредък? Ще имам ли време за фамилията и персоналните ми ползи отвън работата?
Времето за пътешестване до работното място е различен значим аршин, включен в цялостния развой на взимане на решение – то е от голяма важност за 18% от респондентите в проучването (за 21% от дамите и за 16% от мъжете).

Около 5% от хората вземат решение въз основа на съответните нематериални придобивки, предлагани от компанията. Разпознаваемостта на работодателската марката и престижа са основни за 5% от далите отговор, като това е важен фактор за 7,3% от хората на ниско и приблизително управническо равнище и за 8,4% от топ мениджмънта.

Така, по-рядко срещаните въпроси от чиновниците в процеса на избор на работа включват:
Колко време ще пътувам? Какви други нематериални придобивки предлага работодателят? Колко влиятелно е да работя за този шеф (работодателската марка)?
Проучването на Paylab регистрира и по какъв начин чиновниците правят оценка личния си приход. Само една пета от чиновниците в прибалтийските страни (Естония, Литва и Латвия) и една четвърт от тези в Централна и Южна Европа (Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия и Сърбия) са уверени, че получават уместно възнаграждение за работата си. Във Финландия показват най-голямо задоволство, там всеки втори приема приходите си за рационални.

Обратно, половината от респондентите в прибалтийските страни и в Централна Европа считат, че приходите им не са задоволителни и не подхождат на полаганите старания за осъществяване на работните отговорности. Служителите в Словения и Литва показват най-голяма незадоволеност от заплатите си, като 6 от всеки 10 считат, че заплатата им е несъответстваща.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР