Атрактивна изложба в Музея на МВР показва полицейското оборудване от

...
Атрактивна изложба в Музея на МВР показва полицейското оборудване от
Коментари Харесай

Изложба показва полицейското оборудване от създаването на МВР

Атрактивна галерия в Музея на Министерство на вътрешните работи демонстрира полицейското съоръжение от основаването на вътрешното министерство до наши дни. Поводът за експозицията е 140-годишнината на Министерство на вътрешните работи и 25 години от учредяването на българската секция на Международната полицейска асоциация.


За първи път в историята на Министерство на вътрешните работи, министерството споделя хронологично най-важните моменти от основаването си до през днешния ден. Те са илюстрирани с скъпи експонати от фондовете на Министерство на вътрешните работи.
Благой Тодоров - шеф на дирекция " Информация и списък " в Министерство на вътрешните работи: Със съответните исторически препратки, с униформи, с наградна система, има забавни оръжия.
Историята на Министерство на вътрешните работи е написана с доста пот и кръв, сподели министърът на вътрешните работи и акцентира основната роля на министерството за отбраната на хората и националната сигурност.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Първото нещо, което е направено след Освобождението, това е да се сътвори Министерството на вътрешните работи, защото това е главният поръчител, с армията и с ред други ведомства, за действието на една страна.
По време на откриването на изложбата бяха валидирани пощенска марка и картичка, отдадени на годишнината на Министерство на вътрешните работи. А обичаният артист Орлин Горанов показа нова ария, отдадена на полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР