АТР посети Базел за първи път през 1975 година и

...
АТР посети Базел за първи път през 1975 година и
Коментари Харесай

Федерер се връща в Базел, за да гони 11-та титла у дома

АТР посети Базел за първи път през 1975 година и от този момент този изящен швейцарски град притегля някои от най-забележителните имена в света на тениса. Бьорн Борг, Гийермо Вилас, Иван Лендъл, Стефан Едберг, Джим Къриър, Джон Макенроу, Борис Бекер, Пийт Сампрас, Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро са триумфирали тук в предишното, само че локалният воин Роджър Федерер открадна славата от всички тях, спечелвайки общо 10 трофеи и участвайки в 13 следващи финала от 2006 година насам.

22 години откакто направи своя дебют в Базел против Андре Агаси на 17-годишна възраст, Роджър още веднъж ще се върне в своя роден дом за 20-ото си присъединяване в шампионата, който се организира в последната седмица на месец октомври. Ако, несъмнено, до тогава се откри решение на пандемията с ковид. Домакините потвърдиха присъединяване в тазгодишното издание на шампионата и на още един швейцарец - Стан Вавринка.

Засега е ясно, че настоящият първенец ще играе първия си мач във вторник, 27 октомври. Билетите излизат в продажба на 2 април, а в случай че шампионатът не може да се организира в планувания интервал, то уредниците ще връщат парите на закупилите входни талони.

Роджър и Стан са играли един път между тях в Базел, борейки се за място на финала през 2011 година, когато Федерер печели със 7:6, 6:2. Вавринка не може да се похвали със забележителни резултати в шампионата с изключение на с два полуфинала. Неговият баланс е 13 победи и 13 загуби.

Миналия сезон Стан Вавринка можеше да се изправи против 38-годишния си съотечественик на полуфиналите, само че травма го принуди да се откаже тъкмо преди дуела с Маестрото. Федерер пък победи с 10-ата след лекция против Алекс де Минор с 6:2, 6:2 в борбата за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР