ATP Challenger Бенгалуру, първи кръгДимитър Кузманов – Юго Грение 6-4,

...
ATP Challenger Бенгалуру, първи кръгДимитър Кузманов – Юго Грение 6-4,
Коментари Харесай

Кузманов елиминира втория поставен на старта в Бенгалуру


ATP Challenger Бенгалуру, първи кръг

Димитър Кузманов – Юго Грение 6-4, 6-3

Димитър Кузманов стартира присъединяване си на тазседмичния Чалънджър шампионат в Бенгалуру с двусето триумф над намиращия се на 157-мо място в ранглистата Юго Грение. Българинът сподели известни съмнения, като позволи равнене от 4-1 в първия сет, само че все пак изигра доста мощен дуел и изцяло справедливо в профил втория в схемата.

На осминафинала Кузманов ще се изправи против спечелилия от мача сред Елиот Беншетри (№388) и Александър Мюлер (№196), от който загуби предходната седмица .

Втората ни ракета не направи нито една двойна неточност против четири на Грение, като в това време завоюва 73% от точките си на първи сервис (27/37). Българският тенисист осъществя три от седемте си точки за пробив (43%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствено един от петте си брейкпойнта (20%).

Двубоят стартира чудесно за Кузманов, който осъществя ранен пробив и натрупа удобен задатък от 3-0, като след това задържа разликата от три гейма при 4-1. Грение обаче съумя да върне брейка и да възвърне равенството, откакто в осмия гейм българският тенисист пропусна два шанса за пробив. Кузманов обаче прекъсна серията на съперника си с гейм на нула, след което още веднъж съумя да пробие сервиса му, надделявайки с 6-4 в първата част.

В началото на втория сет и двамата бяха доста солидни на сервис и Кузманов поведе с 3-2, въпреки че в петия гейм му се наложи да избавя четири точки за пробив. Подобно на първата част обаче, пловдивчанинът още веднъж съумя да пробие пръв, след което записа сервис гейм на нула и усили преднината си на 5-2. Това пречупи съпротивата на Грение и Кузманов не разреши на французина да заплаши водачеството му, триумфирайки с 6-4, 6-3 след 1 час и 24 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР