ATP 500 надпреварата Хале през последните години сякаш се превърна

...
ATP 500 надпреварата Хале през последните години сякаш се превърна
Коментари Харесай

Жребият в Хале: Медведев и Зверев в една четвърт; потенциален мач Кирьос срещу Синер

ATP 500 конкуренцията Хале през последните години като че ли се трансформира в по-силна от тази в Куинс, която се организира през същата седмица и надали ще е пресилено, в случай че кажем, че точно немският град приема най-реномираното подготвително съревнование на тревна настилка. Тази година конкуренцията дава обещание да бъде повече от сериозна, защото в деяние ще забележим цели седем представители на международния топ 15 и неслучайно жребият отреди още на старта да станем очевидци ня някои извънредно завладяващи конфликти.

Водач на схемата е международният номер три Даниил Медведев, който ще открие присъединяване си с мач против квалификант, а във втори кръг го чака възможен конфликт с Ласло Джере или миналогодишния полуфиналист Оскар Оте. Първият подложен на пътя на руснака е Роберто Баутиста Агут, против който Медведев по никакъв начин не харесва да играе и неслучайно е губил цели 4 от досегашните 6 конфликта посред им, само че испанският деец още на старта ще премери сили с Александър Зверев, тъй че има немалка възможност да забележим следващата глава в съперничеството сред топ поставения и олимпийския първенец от Токио.

В същата половина място откри още Андрей Рубльов, чийто първи противник ще бъде Ийбинг Ву, който през тази седмица видяхме да побеждава Ник Кирьос на старта в Щутгарт. Евентуален съветски полуфинал сред Рубльов и Медведев пък несъмнено към този миг наподобява като една извънредно далечна вероятност, тъй като третият подложен ще би трябвало за задачата да мине през миналогодишния първенец Хуберт Хуркач.

Най-високоранкираният тенисист в долната част на схемата е Стефанос Циципас, който привидно може да се похвали с допустим чоп, защото в първия кръг ще се изправи против Грегоар Барер, а след това би могъл да срещне един всред Корентен Муте и Николас Джари, които несъмнено не са фенове на тревната настилка. В тази четвъртина е още и Феликс Оже-Алиасим, чиято форма бележи непрекъснат декаданс през последните месеци, а той още на старта ще се сблъска с Доминик Тийм, който сега мъчно печели мачове даже и на Чаланджър равнище.

Разбира се, то под око би трябвало да държим и Ник Кирьос, макар че австралиецът преди малко се завърна след интервенция на коляното и е доста надалеч от оптималната си форма. Финалистът от Уимбълдън ще започва с дуел против Лоренцо Сонего, като още на 1/8-финалите бихме могли да станем очевидци на суперсблъсък сред Кирьос и Яник Синер, а във въпросната четвъртина бихме могли да открием и още един някогашен притежател на трофея - Борна Чорич.

Halle ATP 500 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР