Атор Венци Мицов, ОффнюзПрез 1989 година бях на 18.Малко след

...
Атор Венци Мицов, ОффнюзПрез 1989 година бях на 18.Малко след
Коментари Харесай

Венци Мицов: Хайде да не ми говорите от името на Бог, става ли? Бяхте ли му инструменти като прогонихте милиони българи зад граница?

Атор Венци Мицов, Оффнюз

През 1989 година бях на 18.

Малко след 10 ноември същата тази година видях едно знамение, което може да се съпостави единствено с чудесата в детските приказки - довчерашните корави комунисти от Българска комунистическа партия влязоха в храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Бай Добри Джуров - хардлайнер, твърд военачалник и някогашен партизанин смъкна фуражката, останалите - Лилов, Луканов, а бе, който се сетите - влязоха и се черкуваха. Тогава разбрах, че всичко, което знам, не е правилно. Нито научния атеизъм, който беше водещ при комунизма, нито лицемерното християнство, пристигнало като нова теория у новите остарели ръководещи родината.

И по този начин, незабелязано, заживях в страната, в която всеки, който по някакъв метод се изкачваше по онази стълба, разказана от Смирненски, започваше да ми приказва от името на самия Господ Бог.

Спомням си времето след Луканов. Правителството падна, магазините бяха празни, всички чакаха либерализиране на стопанската система.

И в един момент то се случи. Магазините са изпълниха изведнъж, само че цените - те бяха галактически в моите очи на безпаричен студент. И тогава, с цел да ни научи на пазарна стопанска система и да ни изнесе с елементарни думи либертарианската лекция, съгласно която пазарът дефинира разпоредбите, служебният министър председател Димитър Попов излезе и сподели - " За Бога братя, не купувайте! ".

Господ, почтено да ви кажа, надали се е интересувал какви са цените на водка " Средец ", колбас " Камчия " и кашкавал вид " Балкански " (по това време това бяха номенклатурите в магазините ни), само че скоро в действителност цените се поуталожиха, стартира златното време на ментетата, а един от хитовите артикули беше литър етилов алкохол, който ние, младите и ядосани хора се бяхме научили да трансформираме във водка - разреждахме го, добавяхме му май лимонова киселина, а бе, не помня по какъв начин се правеше, само че вършеше работа.

Напивахме се, говорехме си по какъв начин ще се спасяваме от тая страна и множеството от нас в действителност го направиха.

После на власт пристигнаха сините. Съюз на демократичните сили. Боже, какъв брой се радвах. Виках си - край, в този момент към този момент ще станем съвременна европейска страна.  Thank you, Jesus!

Обаче и това не се получи, както си го мислех. Съюз на демократичните сили пристигнаха за малко, след това се скараха нещо между тях, Филип Димитров изиска избор на доверие и... го загуби.

С това вярата за синя промяна оттече, а Филип Димитров написа книга, която се споделяше - " Ибо живяха, Господи ". Не съм я чел. Може би би трябвало...Ибо имаше промени, Господи...

След това се случи какво ли не. Имаше момчета с квадратни вратове, които твърдяха - " Аз съм твоя бог, давай ми десятъка си, с цел да не те кача в багажника и да те карам на камбаните в Младост 4 " (много известно място за нощен туризъм в багажник през 90-те).

След това пристигна ново време и се появиха 2 синода на БПЦ. Единия - към патриарх Максим. Другия - различен.

И слушахме две групи от свети отци, всяка от които твърдеше, че приказва от името на Господ. И се чудехме кой да изберем.

А отците май се чудеха кой да има църковните парцели и свещоналивници, само че това очевидно бе тематика, която ние не можехме да схванем.

Ние искахме да чуем знак от Господ. И го чухме.

През 1993 година, когато на Парк де Пренс Емил Костадинов заби втори гол на французите в 89-тата минута на квалификацията Франция-България, починалият към този момент коментатор Николай Колев - Мичмана извика " Господ е българин "!

Така беше. Или най-малко по този начин ни се стори. И нашите футболисти отидоха на международно състезание в Съединените щати, където за смут на цялата международна футболна общественост ние станахме бронзови медалисти.

А след това... После се порадвахме, порадвахме, само че пристигна славното време на Жан Виденов, настана хиперинфлация и народът се подвигна на протест.

От времето, в което Българска комунистическа партия започнаха да се уповават не на Маркс, а на Господ Бог бяха минали към 8 години, само че това не оказа помощ.

Завъртам лентата бързо напред...

Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Орешарски, отново Бойко Борисов.

Няма да не преставам с курса по най-нова история, само че през днешния ден, гледайки обратно, си давам сметка, че всички, които ни управляваха, говореха единствено и само от позицията си на ревностни християни и богобоязливи люде.

Всеки един от огромните държавни мъже не пропускаше свещенодействие. Не пропускаше да подари нещо на някоя и друга черква.

И по този начин, през днешния ден е 2020 година.

През 2020 година имаме министър председател, който приказва за Господ, наричайки го " шефа ".

Имаме основен прокурор, който споделя, че бил " инструмент в ръцете на Господ ".

Имаме куп управници и всички до един приказват от името на Бог. Бог ръководи посредством тях, Бог ги е избрал.

Знаете ли...

Хайде да не ми говорите от името на Бог, става ли?

От 1989 година, когато част от вас внезапно от преследвачи на хората, които скрито вървят на черква по Великден се превърнахте в стожери на вярата, съм наясно, че думите ви са бутафория.

Кажете ми, но почтено - всичко, което направихте като ръководещи ли беше подбудено от Бог?

Бяхте ли " принадлежности на Бог ", когато прогонихте няколко милиона българи отвън страната ни?

Бяхте ли неговите избранници, когато си накупихте скъпи парцели и лъскави лимузини (сам министър председателят ни през вчерашния ден изреди какъв брой са те)?

Бяхте ли негови любимци, когато, вместо да се впрегнете и да оправите стопанската система, културата, сигурността, природата вие се ритахте по кокалчетата и се наричахте по този начин, както камионджия не назовава сътрудник, до момента в който го изпреварва на автомагистралата?

Впрочем къде е Бог? В милионите, изхарчени за подслушване? В милиардите, изхарчени за самолети? Или Бог е повелил да подържаме духа си с жълтите стотинки, давани за просвета у нас? При това все на едни и същи двадесетина души, наши момчета?

Хайде да спрете да ми говорите от името на Бог! Защото нито имате право, нито някой ви има вяра.

От 1989 до ден сегашен, с името на Господ на уста си правехте каквото си желаете, само че разчитахте, че ние, като богобоязлив народ, ще ви повярваме повече, в случай че ни демонстрирате спомагателна мощ с тоя Бог на уста.

Впрочем даже там сте от двете страни на хранителната верига. Ето, вижте го клетия Волен - сподели индивида " Изберете Бог пред военачалник Мутафчийски " и незабавно " инструмента в ръцете на Бог " му тресна 50 000 лв. гаранция...

Спрете да говорите от името на Бог. И вместо това се покайте. Има защо, повярвайте ми.

Април месец е. 2020 година. Ако най-малко малко се бояхте от Бог, скъпи ми управници, до момента да сме се трансформирали с райско кътче.

Такова ли сме?

През 1989 ви видях по какъв начин от марксисти станахте православни.

Убеден съм, че в случай че нещата тръгнат в друга посока, ще започнете да говорите и от името на Буда, на Кришна, на Голямото спагетено страшилище.

Само и единствено да ни демонстрирате какъв брой сте праведни...

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР