Атомната централа в Козлодуй беше обявена за една от най-зелените

...
Атомната централа в Козлодуй беше обявена за една от най-зелените
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй“ получи поредно екоотличие

Атомната централа в Козлодуй беше оповестена за една от най-зелените компании на България за 2019 година в границите на едноименния конкурс, проведен за девети път от b2b Media. На АЕЦ “Козлодуй” бе присъдена трета премия в категорията “Зелена инициатива” за екологичната й роля и поредна политика по запазване на околната среда и рационално потребление на естествените запаси за отбрана и предпазване на екосистемите и здравето на хората.
Призовете за виновните в екологичен проект бизнес организации, разпределени в 14 съществени и 12 спомагателни категории, бяха връчени по време на публична гала на 7 юни 2019 година Галя Николова – началник на ръководство “Качество” в АЕЦ, получи влиятелното отличие в наличието на десетки експерти от бизнеса, специалисти от професионални и неправителствени организации, представители на законодателната и локалната власт.
Наградата на атомната централа е следващо самопризнание за систематичните старания на Дружеството да работи по този начин, че светът да бъде по-безопасен и по-чист. В екологичната политика на АЕЦ, наред с създадените стратегии и мероприятия, приоритет е и популяризирането на екоидеите измежду работещите. С тази цел от време на време се провеждат зелени начинания, ориентирани към включването на нуклеарните енергетици в общи действия с акцент запазване на природата. През миналата 2018 година бяха проведени прояви във връзка Световния ден на околната среда – 5 юни, и Деня на река Дунав – 29 юни. В отбелязването на екологичните празници взеха присъединяване над 700 чиновници от АЕЦ “Козлодуй”, както и представители на Басейнова дирекция “Дунавски район” – гр. Плевен, Община Козлодуй, възпитаници, доста посетители и другари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР