Атомната индустрия играе важна роля в глобалното производство на чиста

...
Атомната индустрия играе важна роля в глобалното производство на чиста
Коментари Харесай

Атомната индустрия е спестила 55 гигатона въглероден диоксид

Атомната промишленост играе значима роля в световното произвеждане на чиста сила, допринасяйки за спестяването на излъчвания парникови газове в доста страни, и предоставяйки новаторски решения, които могат да са доста потребни за разрастващите се стопански системи.

Това разгласи генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси по време на панелна полемика за електроенергийната сигурност, проведена от Международната организация по енергетика, съобщи Nucnet.

Виртуалната среща събра министри и общественици от целия свят, с цел да обсъдят ограничения за стимулиране на стопанските системи, основаване на работни места, понижаване на световните парникови излъчвания и повишение на сигурността на енергийните системи. „ Атомната сила не е заричане за нисковъглеродната сила. Тя към този момент мощно оказва помощ за реализиране на нисковъглеродна стопанска система, като през последните 50 години е икономисала над 55 гигатона излъчвания въглероден диоксид “, разгласи Гроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР