Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко

...
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 май

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месец май. През нощта над по-голямата част от страната ще доминира ясно, в утринните часове – слънчево време, само че в обособени котловини ще е с понижена видимост.
През деня ще остане неустойчиво и още преди обяд над източните, а по-късно денем и до среднощ и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места още веднъж ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, за София – към 24°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.
По Черноморието облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 23-26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 3, южно от Бургас – до 4 бала.
Над планините в утринните часове ще е най-вече слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там още веднъж ще има краткотрайни, в обособени региони и краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.
В неделя краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има тук-там из цялата страна. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в Източна България до сдържан. Дневните температури едва ще се намалят и ще са най-вече сред 23° и 28°. През първите дни от идната седмица понижава вероятността за валежи. Ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в понеделник над Югозападна България, където ще превали и прегърми. Във вторник валежи са вероятни единствено на изолирани места. Температурите още веднъж ще се покачат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР